Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Käärijä – “It’s Crazy It’s Party” (feat. Tommy Cash)

Voor wie Eurovisiesongfestivalhitje “Cha Cha Cha” al knotsgek vond, zouden we graag nu al even een disclaimer plaatsen. Het kan namelijk nog gekker voor Käärijä. De Finse zanger behaalde een tweede plaats op het Songfestival met zijn opmerkelijke performance en dat sloeg aan, want naderhand verkocht hij vlotjes de Trix uit. Wat je over hem moet weten? Hij ontketent zich van genrekettingen, maar zijn muziek en liveshows situeren zich wel altijd aan de zotte en hardere kant van het spectrum. Zo is hij grote fan van Rammstein, treedt hij steevast op met een veel te brede en korte, leren jas of in bloot bovenlijf en moest dat nog niet genoeg opvallen, dan kan je hem wel herkennen aan zijn Jommekeskapsel.

Zoals je wel kan vermoeden, is de nieuwe single “It’s Crazy It’s Party” een enigszins accurate omschrijving van de muziek die Käärijä de deur uitstuurt. Toch is het eigenlijk nog een understatement voor wat er nu de studio uitdavert. Samen met de Estlandse rapper Tommy Cash ontwikkelde de Fin een kanshebber op de krankzinnigste song van het jaar, waarvan de invloeden niet op één hand te tellen zijn. Je kan het zo gek niet bedenken of het zit erin: de onverstaanbare Finse taal, kitscherige eurodance, een catchy meezingdeuntje, rockende gitaren, afgeborstelde en getweakte stemmen… Nog voor we dat allemaal hebben kunnen verteren, komt daar pas de echte apotheose aan. Een dreunende hardstyledrop en een hyperenergetische metalbreakdown doen het nuchtere imago van Finnen compleet de das om. Vind ervan wat je wil, maar een ding is zeker: de naam van het nummer maakt het duo met onderscheiding waar.

Käärijä passeert op 18 oktober in een uitverkochte Trix. Tommy Cash staat dan weer in voor het voorprogramma van Oliver Tree op 14 november in Poppodium 013.

Käärijä: Facebook / Instagram
Tommy Cash: Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tommy Cash - "ZUCCENBERG" (feat. $uicideboy$ & Diplo)

Een genre vastplakken op Tommy Cash is net zoals appelen met peren vergelijken, dat gaat gewoon niet. Elk nummer dat Tommy Cash…
LiveRecensies

Dour 2019 (Festivaldag 2): Van de kleinere podia moet je 't hebben

Het was gisteren al de tweede dag op Dour en het leek wel alsof het grootste deel van de mensen de eerste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jay Rock, Zwangere Guy en drie anderen voor DOUR!

Het leukste Belgische alternatieve festival komt vandaag met vijf urban-acts die de line up voor komende zomer grondig komen versterken. Naast hiphop-kanjers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.