Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Måneskin – “HONEY (ARE YOU COMING)”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Hoe bouw je vanuit een deelname aan het Eurovisiesongfestival een stabiele carrière op? Het lijkt een moeilijk te beantwoorden vraag, want al gauw dreigt het one-hit-wonder-fenomeen. Toch lijkt de Italiaanse band Måneskin goed op weg te zijn, want sinds hun overwinning bij de grootste liedjeswedstrijd van Europa in 2021, gaat het de band voor de wind. Overal waar het viertal komt, vormt zich meteen een gigantische horde tienermeisjes die maar wat graag en glimp willen opvangen van hun favoriete bandlid. Hoewel de megahysterie stilaan misschien wel wat tot rust komt, lijken de Italianen niet van plan om het zelf ook wat rustiger aan te doen en dat bewijzen ze op hun nieuwste single “HONEY (ARE YOU COMING)”.

Sinds hun grote doorbraak in 2021 kiest het viertal steeds meer voor het Engels als voertaal en daarmee gaat een deel van de charme toch verloren. “HONEY (ARE YOU COMING)” mag dan een catchy nummer zijn, maar we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat we dit allemaal al eens gehoord hebben. ‘It’s not a one night stand if it turns into two’, klinkt het en daarmee mag ook meteen de interpretatie van de titel duidelijk zijn. Enige dubbelzinnigheid en potentiële controverse is inmiddels het handelsmerk van de Italianen geworden. De ietwat nasale klanken die frontman Damiano produceert geven bij momenten een ongeïnteresseerde indruk, terwijl de andere muzikanten zich een weg naar de voorgrond banen om wat spanning toe te voegen. Dat de song het wellicht goed zal doen op de meer mainstream kanalen, lijkt ons zowaar een zekerheid. Måneskin slaagt er namelijk nog steeds in rockmuziek voor een groot publiek te maken, al missen we een tikkeltje authenticiteit.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

591 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Måneskin headliner Rock Werchter 2024!

We hebben er dit jaar even op moeten wachten, maar nu lijkt het plots toch snel te gaan. Na Foo Fighters en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Måneskin - RUSH! (Are You Coming)

Vroeger kreeg je bij albumreleases direct de keuze of je voor de standaard uitgave koos of toch eerder voor de deluxe versie,…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.