Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kids With Buns – “how bad could it be”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het duurt niet al te lang meer vooraleer Kids With Buns met haar eerste langspeler naar buiten komt. out of place ligt vanaf 13 oktober in de winkelrekken en de groep bracht eerder dit jaar al een aantal deuntjes uit om ons daarvoor te doen warmlopen. Op hun meest recente single, “clutter“, kregen we een eerder dromerige kant van Marie en Amber te horen. De diepe stem en het lichte gitaarwerk werden aangevuld met onder meer wat strijkers waardoor er een zweverig deuntje ontstond, wat in contrast staat met het nieuwe nummer van Kids With Buns.

“how bad could it be” valt te omschrijven als een iets stevigere indierocksong, al begint het lied wel best rustig. Zoals dat wel vaker gaat, wordt er tijdens het refrein wat meer geweld tegen aangesmeten en die hardere kant van Kids With Buns smaakt. De verschillende stemmen die doorheen “how bad could it be” te horen zijn, voegen elk iets anders toe aan de muziek en brengen bovendien een mooi verhaal. Ze zingen over voor het eerst verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht en de tweestrijd tussen vlinders in de buik en het afvragen wat de mensen wel niet gaan denken.”how bad could it be” is een nummer waar ongetwijfeld veel queer mensen zich in zullen herkennen en daarnaast klinkt de song ook gewoon goed en overtuigend.

Op 13 oktober verschijnt het debuutalbum van Kids With Buns en donderdag 7 december is de dag waarop die plaat wordt voorgesteld in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1116 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "The Rut"

Uit het huwelijk van Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot) kwam in 2022 het duivelskind Hideous. De Belgische supergroep brengt stevige,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kids With Buns - out of place (★★★★): Muziek als therapie

Soms is er toeval nodig om iets schitterends te laten ontstaan. Marie Van Uytvanck en Amber Piddington van Kids With Buns leerden…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.