Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Koala Disco – “Witches”

‘I’m so sick and tired of your bullshit’ is nogal een statement om een nummer mee te openen. Zwier er een dreunende punk beat onder en je hebt de opener van “Witches” van Koala Disco. Dit jonge Belgische kwintet brengt in november hun debuutalbum Tickling The Dragon’s Tail uit, waarbij “Witches” alvast als voorproefje dienst doet. Het is postpunk pur sang over verloren gegane communicatie binnen een relatie. 

Qua postpunksound slaat de band de nagel op de kop zonder repetitief of gratuit aan te voelen en in clichés te vervallen. Een zware bass, de elektrische gitaar die door het nummer scheurt, de monotone, bijna onverschillige vocal performance, maken het gritty plaatje compleet. Naar het einde toe vallen flarden van de Pulp Fiction-soundtrack te bespeuren die voor een aangenaam moment van herkenning zorgen. Dale’s energetische plaat zorgt voor een laatste extra boost die “Witches” naar de eindmeet draagt. 

Het drammende, bass-heavy karakter van de track is natuurlijk zo eigen aan het genre, maar ontpopt zichzelf tegelijkertijd ook tot een wolf in schapenwol. Net omdat alles zo zwaar is, geraakt de tekst, en bijgevolg de boodschap, wat verloren. Of dat nu met opzet gedaan is om de verloren gegane communicatie in de relatie te weerspiegelen of niet, een net iets genuanceerdere benadering met oog voor balans tussen boodschap en trouw te blijven aan het genre had het geheel ten goede gekomen. Wat niet wegneemt dat dit nog steeds een excellente worp is naar de creatie van een banger van postpunkplaat.

Hun debuutplaat Tickling The Dragon’s Tail komt deze november uit.

Facebook / Instagram / VI.BE

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SLIFT - "Nimh"

Bij de fans van heavy psych en stonerrock stonden ze wel al een tijdje op de radar, maar stilaan begint SLIFT ook…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single THAMES - "Astonishment"

Postpunk, misschien wel een van de fijnste typisch Britse muziekstijlen die we kennen. Door de jaren heen hebben we kunnen likkenbaarden bij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ShitKid - "Dirty Guy"

De Zweedse Åsa Söderqvis kennen we beter onder haar nom de plume ShitKid. Deze week bezorgde de singer-songwriter ons een nieuwe single…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.