Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dog Eat Dog – “Never Give In”

© CPU – Stijn Verbruggen

Er gaat geen jaar voorbij of Dog Eat Dog staat ergens op een lokaal festival geprogrammeerd. Deze zomer was de bende nog te zien op Brakrock. De hits uit All Boro Kings en Play Games behoren tot het collectief geheugen van de jaren 90, waardoor de Amerikaanse cross-overgroep altijd garant staat voor een feestje. Ondanks deze luxepositie doorbreekt Dog Eat Dog de sleur en wordt er werk gemaakt van een gloednieuw studioalbum. Brand New Breed uit 2017 was een eerste aanzet tot een volgend kleinood, al bleef het een tijdlang onder de radar. De ep was namelijk exclusief verkrijgbaar bij de liveshows en pas een jaar later beschikbaar op de streamingplatformen. Voor de aankomende release van Free Radicals heeft Dog Eat Dog wel zijn zaakjes voor elkaar. De eerste single “Lit Up” was onmiddellijk overal te beluisteren.

Hetzelfde kunnen we ook schrijven over “Never Give In”. Op deze track ligt het tempo een stuk trager dan we gewoon zijn. Dog Eat Dog staat stil bij de perikelen van onze polariserende samenleving, waarbij de gitaren de groovy basis zijn van een hiphopachtig nummer. De oproepen tot eensgezindheid zijn oldschool hardcore. Dog Eat Dog is echter net iets meer geweest dan dat. Dat wordt ditmaal niet bevestigd met een saxofoonsolo, maar door wat gescratch dat de aanzet geeft tot broederlijke samenzang. Op plaat is “Never Give In” wat aan de lauwe kant, toch lijkt het ons met hun energieke liveshows in het achterhoofd sterk dat het publiek beneden aan het podium zal weglopen wanneer Dog Deat Dog de single ten gehore brengt.

Free Radicals komt uit op 20 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 4): Alle leeftijden toegestaan

Helaas komt ook Graspop Metal Meeting tot zijn eind. De laatste dag begon nat, maar alsof de duivel ermee gemoeid was, stopte…
Festivalnieuws

Voorbeschouwing Graspop Metal Meeting 2022: Van oude krakers naar jonge smakers

Na Core en Unwind Festival maakt België zich klaar voor een fantastische festivalzomer. Voor het stevigere werk zakken we deze week voor…
LiveRecensies

Groezrock 2019 (Festivaldag 2): Invloed van het wisselvallige weer

De tweede dag van Groezrock was er eentje waarbij wisselvalligheid troef sloeg. Niet alleen in het weer, maar eveneens op het muzikale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.