Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost – “Droom Groot”

© CPU – Ymke Dirikx

Het zou heel goed kunnen dat je de muziek van Joost Klein niet goed vindt, maar het is heel moeilijk om iets tegen de persoon en het concept erachter te hebben. Dat werd afgelopen weekend nog maar eens duidelijk, toen de Nederlander al voor de derde keer de Main Stage van Pukkelpop aan gort knalde. Dat gebeurde ook deze keer weer met een totaal absurde show, met onder andere mimespelers en een schilder, maar het viel langs de andere kant op dat de man steeds meer de kaart van de gabberpop en hardcore begint te trekken. Een mooi voorbeeld was het nieuwe “Droom Groot”, dat zich al meteen tot een vaste waarde in de set leek te ontpoppen. Het gerucht doet zelfs de ronde dat het Joosts inzending voor het Eurovisiesongfestival is; wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bij “Droom Groot” is ‘verwacht het onverwachte’ opnieuw van kracht, want de nieuwste creatie van de Nederlander is een botsauto die je alle hoeken van de kermis toont. Een ode aan zijn motto ‘Joost Klein, Droom Groot’, waardoor de single ook een soort levensverhaal is. De moeilijke tijden die hij meemaakte met licht aan het einde van de tunnel, aangevuld met grappige teksten als ‘We hebben alle tijd, dus vraag me niet hoe laat het is’ en zelfs dolfijngeluiden. Langs de andere kant wordt ook opnieuw duidelijk dat het opnieuw geen lachertje is: ‘Als je geen therapie nodig hebt, weet je pas dat je rijk bent.’ Er zit bij Joost Klein altijd een serieuze boodschap achter de fluoricerende regenboog, en dat is iets dat je hem wel moet nageven.

Op zaterdag 25 november staat Joost in de Lotto Arena.

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1967 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Joost @ Lotto Arena: Een keizerlijke lach en traan

Joostmania: het is een begrip dat je de mainstageplakker van Pukkelpop en Lowlands niet meer moet uitleggen. Deze zomer ondergingen die festivals…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost & Ski Aggu - “Friesenjung” (feat. Otto Waalkes)

Joost Klein mag op het gebied van ‘Hollanders met een hoek af’ de laatste twee jaar dan wel concurrentie hebben gekregen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.