Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Within Temptation – “Bleed Out”

© CPU – Stijn Verbruggen

Als we een lijstje met de meest toonaangevende bands binnen het symfonische metalgenre zouden moeten opstellen, dan zou Within Temptation ongetwijfeld een podiumpositie bekleden. Onze noorderburen laten dit najaar een nieuwe plaat – de achtste al ondertussen – los op de wereld, waarvan we in mei “Wireless” al te horen kregen. Met “Bleed Out” komt nu ook de titeltrack uit, een nummer waarvan de inspiratie gehaald werd uit de jammerlijke actualiteit waarmee sommige landen vandaag de dag kampen.

Net als tijdens hun show op de Lokerse Feesten aan het begin van de maand, vlammen de Nederlanders op “Bleed Out” goed door. Op 6 augustus kenmerkten we die single nog als onuitgebracht werk, maar daar brengen Sharon den Adel en co nu verandering in. Net als in vorig werk, sijpelt ook hier de maatschappijkritiek door. Gebaseerd op het schokkende verhaal van Mahsa Amini – de Iraanse vrouw die weigerde een hijab te dragen en daarom vermoord werd – zingt den Adel ‘Her fear has died, her heart is still unbroken’. De groep wil de nodige nadruk leggen op mensen die onderdrukt worden door regimes, maar vooral ook op de individuen die opstaan tegen dat onrecht.

Al vanaf het begin gieren de gitaren langs ons hoofd. Met wat zware, overstuurde riffs worden we op onze hoede gebracht voor de stem van den Adel die recht uit de hemel gevallen lijkt te zijn. Langzaamaan bouwen de drums en gitaren op naar het refrein. De kraakhelder gezongen slagzin ‘God bless she walks in her last winter’ fungeert als rode draad doorheen “Bleed Out” en leidt telkens een nieuw hoofdstukje in. Het meest imponeren doet, zoals vaak, gewoon het refrein. De verbinding tussen de quasi goddelijke stem, de symfonische toetsen en de zware riffs kennen we al langer van de band, en opnieuw toont de groep wat voor immense kracht die combo kan uitstralen. Zo brengt het zestal opnieuw een nummer uit volgens eigen recept, en opnieuw kunnen wij moeilijk weerstaan aan de verleiding van Within Temptation.

20 oktober staat aangeduid als releasedag van het album Bleed Out.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Judas Priest - "Trial By Fire"

Noem metalbands die invloedrijker waren dan Judas Priest: je kan geen hand voltellen, misschien kom je zelfs aan geen enkele vinger. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Briqueville - IIII (★★★½): Zo ijzingwekkend als een nachtelijke verlaten kerk

Briqueville, de band die zijn naam ontleent aan het dorp waar ze vandaan komt, huldigt zich al sinds het ontstaan in een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.