Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Friction & Dux n Bass – “Feels Like Summer”

Onder verschillende aliassen heeft Ed Keeley al een discografie om U tegen te zeggen. Onder zijn naam Friction maak je het meeste kans om hem te kennen, van bijvoorbeeld “Your Love“, zijn labels Shogun Audio en Elevate Records of zijn show op BBC Radio 1. De Brit startte in 1998 en liet enkele jaren muziek op de wereld los onder de naam FineArt, maar sinds 2019 heeft hij de house en UK bassline wat opzij geschoven en ligt de focus terug volledig op zijn drum-‘n-basspad. Op die weg laat hij nu dan ook, na bijna een jaar, een nieuwe kruimel achter.

Omdat Friction al zo lang in de business zit, heeft hij drum-‘n-bass zien evolueren doorheen de jaren. Het is dan ook niet toevallig dat we wat early vibes krijgen van deze zomertune. Waar vroeger de akkoorden er dik op lagen, worden vandaag vooral extra lagen toegevoegd om een melodie te bekomen. Toch kiest Friction ervoor om nog een keer voor die eerste optie te gaan – met succes. Samen met Dux n Bass ging de Brit een sample halen bij het gelijknamige nummer van Childish Gambino en na wat blendwerk overrompelt een gigantisch zomergevoel ons. De cocktail van het snuifje nostalgie, de zweverige vocals en de kalmte die erin zit en die niet vaak met het genre geassocieerd wordt, is perfect. Na een herfstachtige periode kan de zomer dus écht beginnen als je “Feels Like Summer” oplegt, want het nummer maakt zijn naam volledig waar.

Friction: Facebook / Instagram
Dux n Bass: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiësto & Hedex & Basslayerz - "Click Click Click"

Dat drum-‘n-bass de laatste maanden steeds meer de mainstream binnendringt, moeten we niet meer vertellen. Bewijzen zijn daar genoeg voor: Fred again…..
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OneDa – “Set It Off”

Wat gebeurt er als je hiphop, drum-‘n-bass en afrobeat vermengt? Britse rapper OneDa is misschien wel een van de weinige artiesten die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Summit & Sub Focus - "Go Back" (feat. Julia Church)

Wie al van John Summit gehoord heeft, denkt vermoedelijk aan de producer achter “Where You Are“. Ook wij deelden die gedachte aanvankelijk,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.