Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives – “Bad Gyalz”

Wie binnen twee weken naar Pukkelpop afzakt, die duidt maar beter het optreden van Nia Archives aan. De Britse is een sensatie in de muziekwereld dankzij haar eclectische en authentieke UK jungle waar ze verschillende andere genres in durft te verwerken. Nia Archives zou ook zomaar de uitvinder van de term DIY kunnen geweest zijn, want ze neemt de teugels in zowat alles wat ze doet volledig in eigen handen. Als dj weet ze overigens ook als de beste wat aanslaat bij het publiek en die ervaring neemt ze mee als ze haar studio in duikt. Daar komt ze nu weer uit met het heerlijke “Bad Gyalz” als resultaat.

Nia Archives durft heel wat kanten op te gaan in haar eigen versie van de UK jungle en deze keer neemt ze ons mee naar een zweterige dancehall. Dat wil ze ons althans doen geloven in het begin van “Bad Gyalz”, maar zoals vaker zet ze ons op het verkeerde been. Eenmaal de typische UK jungle-kicks inzetten krijgt het nummer een nieuwe wending, die iets minder zomers en tropisch is. Helemaal wegdeemsteren doet de zon echter nooit en dat is voor een groot stuk te danken aan de zang van Nia Archives zelf. De tekst mag hoe dan ook redelijk eenvoudig en simpel zijn, maar het draagt wel bij aan de opzwepende sfeer die “Bad Gyalz” weet op te brengen. Nia Archives blijft een goede middenweg vinden tussen underground en mainstream en we hopen dan ook zeer dat ze die richting nog een heel tijdje zal kunnen aanhouden.

Op zaterdag 19 augustus staat Nia Archives in de Lift van Pukkelpop.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.