Festivalnieuws

Pongo, DJ Fresh en meer voor Pukkelpop 2023

© CPU – Leni Sonck

Vorige week kwam Pukkelpop met de langverwachte timetable op de proppen en wie daar al eens doorheen is gegaan zal ongetwijfeld ook nog een paar gaten in het schema ontdekt hebben. Die timeslots worden vandaag voor een stuk ingevuld met vijf gloednieuwe namen die, zoals steeds, voor elk wel wat wils te bieden hebben. Donderdag, traditioneel de openingsdag, krijgt twee nieuwe namen erbij: de Nederlandse rapper en producer $hirak en het Antwerpse drietal KRANKk. Het laatstgenoemde collectief heeft een jaar lang gewerkt aan een nieuwe show die speciaal ontworpen is voor immersieve geluidsinstallaties. Wie zich wil onderdompelen in een meeslepende totaalbeleving van licht en geluid weet dus waar hij de donderdag moet zijn. Een dagje later krijgt de Dance Hall niemand minder dan de Brit DJ Fresh over de vloer, een hitmachine die na enkele jaren afwezigheid sinds kort weer plaats neemt achter de mengpanelen. Daarnaast is ook de Brusselse dj en producer EMJIE nieuw op vrijdag. Voor haar liveshows laat ze zich inspireren door kunst, design en andere multiculturele disciplines. Ten slotte krijgt ook de zaterdag nog een nieuwe parel erbij en dat is niemand minder dan Pongo. De Angolese leende jaren geleden haar stem aan Buraka Som Sistema met als bekendste wapenfeit de monsterhit “Kalemba (Wegue Wegue)“. Ondertussen timmert ze solo aan haar eigen weg en dat met succes. En of er tomeloos gedanst zal worden! De allerlaatste namen volgen binnenkort.

Pukkelpop stevent af op een uitverkochte editie. Wie erbij wil zijn zal zich moeten haasten, want enkel dagtickets zijn nog verkrijgbaar. Voor meer informatie en tickets kan je terecht op de website van het festival. Een overzicht van de aangekondigde namen per dag vind je onderaan het artikel.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 17 augustus: Andromedik – Ax Emblem – Black Box Revelation – blackwave. – DC Noises – Flo Windey ft. Skyve – Freq444 – Gomorris – Hindu Radio DJ’s– Hyalite – Keyser – Kwijt Trek System – KRANKk – Olly Ameen – Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob – Portland – Psychonaut – She The DJ – Sophie Straat – The Boilerboys – The Hickey Underworld – The Subs – Wannes Lenaerts – $hirak

Vrijdag 18 augustus: The Aces – Aitch – Altin Gün – Amelie Lens – ascendant vierge – Asian Sal – Ava Eva – Bazart – Billie Eilish – Black Leather Jacket – Blawan – BLUAI – Bob Vylan – boygenius – Brutus – DIRK. – DJ Fresh – DJ HEARTSTRING – Dorian Electra – EMJIE – Ethel Cain – Ezra Collective – Farrago – Fatima Yamaha – FJAAK – Froukje – Hannah Grae – Helena Lauwaert – Identified Patient – Ilse Liebens & Nadiem Shah – Jan Vercauteren – MEMORO by Joyhauser (Live) – Len Faki – Moderat – M83 – Nessa Barrett – piri – Ploegendienst – Rolo Tomassi – Royal Otis – Rudeboy plays URBAN DANCE SQUAD feat. DJ DNA – sor – St. Paul – Timmerman b2b Sara Dziri – TV Girl – Years & Years – You Me At Six – YUNGBLUD – ZULU

Zaterdag 19 augustus: 2ManyDJs (live) – Alice Longyu Gao – Amyl and the Sniffers – Aquarian – Angèle – Anne-Marie – Aroh – Bambii – BAVR – Ben Böhmer (live) – Bicep (live) – Bombay Bicycle Club – Bou – Chase & Status (dj-set) – Compact Disk Dummies – Dave Okumu & The 7 Generations – Deijvuhs – Dry Cleaning – Eppo Janssen & Friends – Faisal – Fousheé – Girls Don’t Sync – Gotu Jim – Gryffin – High Vis – Jessie Ware – joe unknown – Joji – Joost – Julie – Kanine– Limp Bizkit – Luude – Mankiyan – MUNA – Nabihah Iqbal – Nia Archives – Nothing But Thieves – Osees – Pongo – Peuk – Pinkshift – Prins S. en De Geit – Tarkastaja– The Priceduifkes – Rema – SHERELLE – Skin on Skin – Steve Lacy – Stick To Your Guns – Sub Focus (dj-set & ID) – Tom Odell – Turnstile – Two Shell – USED – Waltur b2b Lolita – Wunderhorse

Zondag 20 augustus: ADF Family – Anz – Bakar – Beartooth – Bonobo – Brihang – Captain Kaiser – Charlie Sparks – Crack Cloud – Cordae – Deki Alem – Destroy Boys– Dropkick Murphys – Emmy d’Arc – Florence + The Machine – flowerovlove – Foals – Giant Rooks – girl in red – Kafim – KennyHoopla – Kids With Buns – King Gizzard & The Lizard Wizard – Knocked Loose – Lil Tjay – Lefto Early Bird – Loyle Carner – Mab’ish – Macklemore – Michael Midnight –Mickael Karkousse – Mother Mother – Obongjayar – Oliver Malcolm – Partiboi69 – Pegassi – Reinier Zonneveld (Live) – Séa – Scowl – Stijn Van de Voorde & Thibault Christiaensen – Teki Latex –The Amazons – The Killers – Trym – VTSS – XINK – Yung Singh – Zwangere Guy

1876 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

Nabeschouwing Pukkelpop 2023: Muziek is van iedereen!

Het doek is gevallen, the show’s over. Pukkelpop 2023 was een bij momenten bloedhete editie en dat kwam niet enkel door de…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
InstagramLiveRecensies

The Killers @ Pukkelpop 2023: Afgelikt, afgesloten

Qua hitmachines uit de vroege jaren 2000 vind je ze tegenwoordig nog amper even relevant als The Killers. Voor een groot deel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.