Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vini Vici & Reinier Zonneveld – “Distorted Reality”

Als een van de vaandeldragers van het psychedelische trancegenre wist Vini Vici de weg al te vinden naar de grootste EDM-mainstages ter wereld. Het duo produceert trance aan een verschroeiend ritme en kruidt het af met oriëntaalse klanken in nummers als “Great Spirit“, een van de samenwerkingen met Armin Van Buuren, en hun populaire remix van “Free Tibet“. Met tien jaar aan positieve energie in de business blijkt hun sound relevant te blijven, want dit jaar boekten zowel Ultra Miami, EDC Las Vegas als Tomorrowland – zowat de drie meest bekende dancefestivals ter wereld – de heren op hun mainstage. Ook voor Reinier Zonneveld, Nederlands technoproducer en -dj, gaat het letterlijk én figuurlijk hard. Hij maakte doorheen de jaren de hardere techno zich eigen en verkoopt nu vlotjes solo-evenementen uit.

Voor “Distorted Reality” bundelden de drie mannen hun krachten en we moeten zeggen: ietwat verwacht grijpt het nummer ons meteen bij de keel. Een dikke, futuristische beat die perfect het midden vindt tussen Reinier Zonneveld en Vini Vici overrompelt al snel de bombastische robotstem en ruisende acidsounds van in het begin. Even later komen de minimalistische psychedelische trancebeats van Vini Vici wat meer bovendrijven, vergezeld van drums, en wat later wordt de trance compleet door synths die uit de hoogdagen van de Belgische discotheken zouden kunnen komen. Het beukende, lompe geluid van de Nederlander en de gezwinde, trippy psytrancesounds van de Israëli’s werden in de studio in de weegschaal gelegd en in perfecte balans drukten de drie heren op de master- en mixknop. Zo begeven we ons met wat goede wil echt in de andere dimensie waar de titel op wijst en kunnen we – zoals Zonneveld het steevast schreeuwt – karren maar!

De vibrerende bassen van Vini Vici trillen op 21 juli over De Schorre in Boom op Tomorrowland.
Reinier Zonneveld sluit deze zondag mee Awakenings Summer Festival in Hilvarenbeek af en probeert op 5 augustus het wereldrecord van langste live dj-set te breken, op zijn eigen Karren Maar Festival in samenwerking met Free Your Mind. Op 20 augustus kart hij in de Boiler Room op Pukkelpop.

Vini Vici: Facebook / Instagram / Website
Reinier Zonneveld: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TRYM & Sofiane Pamart - "Shadow of Tears"

De jaren die TRYM al actief bezig is met het maken van muziek kunnen we niet meer op een hand tellen. Het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Will Sparks - "Light"

De jaren 2013-2015 worden weleens omschreven als de gouden periode van de EDM/Bigroom. Met hits als “Ah Yeah So What” maakte de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte de Witte - "Roar"

Een lange tijd werd techno door de grote meute gezien als iets marginaal undergrounds. Die tijden zijn echter voorbij, want het genre…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.