Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles FLO – “Control Freak”, “Change” & “3 of Us”

© Shennell Kennedy

Een grote verrassing zo net bij de start van de maand juli. Het drietal FLO, nota bene ook de winnaars van BBC Sound of 2023, kletst zomaar even en volledig onaangekondigd drie kersverse nummers naar buiten. Zeker in het Verenigd Koninkrijk is er al een tijdje een groeiende hype rond hun muziek, die de girlgroups uit de jaren negentig en 2000 achterna gaan met een frisse sound. Onlangs werkten ze zelfs samen met de legendarische Missy Elliot en dan hebben we het nog niets eens over hun gesmaakte passage op Glastonbury gehad. FLO is alomtegenwoordig en klaar om ook ver buiten hun thuisland potten te breken. Daar kunnen deze drie kakelverse nummers bij helpen, die alles bevatten wat een goed popnummer moet hebben.

De eerste van de drie singles is “Control Freak”, een nummer dat haast perfect in de discografie van Destiny’s Child zou passen. Naast een zeer poppy instrumental gemaakt door MNEK is het vooral de samenzang van Renée Downer, Stella Quaresma en Jorja Douglas die hoge ogen weet te gooien. Met name in het laatste stuk van “Control Freak” worden alle registers opengetrokken en voel je hoe complementair ze aan elkaar zijn. Deze kan met andere woorden rechtstreeks naar de radio. “Change” is iets minder ‘commercieel’, maar uiteindelijk wel nog heel toegankelijk. FLO pakt het iets meer lowkey aan en doet op zich heel weinig verrassends. Op onze honger blijven we hoe dan ook niet zitten, daarvoor zingen de drie net iets te goed en bevat “Change” leuke elementen die het gewon tot een degelijk popnummer maken. Eentje voor de fans dus!

Dé echte single is “3 of Us”, een keuze die we na een aantal luisterbeurten wel kunnen snappen. Elk van de drie krijgt in de net geen drie minuten bijna evenveel mogelijkheden en ruimte om de beste zangeres in zichzelf boven te halen. Ook op “3 of Us” zijn de drie weer bijzonder complementair en houdt het nummer best een goed midden tussen “Control Freak” en “Change”. Het warm water heeft FLO niet opnieuw uitgevonden, maar dat neemt niet weg dat het Britse drietal behoorlijk verfrissende muziek maakt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2035 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FLO - "Fly Girl" (feat. Missy Elliott)

Er is al lange tijd geen act geweest waar we zo ongelooflijk enthousiast van raken als van FLO. Het drietal, bestaande uit…
Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023 (deel 2)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘De Grote Beren van Morgen’, waarvan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.