Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REAPER – “Monster”

Wie aan drum-‘n-bass denkt, denkt aan het Verenigd Koninkrijk. De scene daar is enorm, het aantal drum-‘n-bassfestivals is gigantisch en de hoeveelheid producers en dj’s is wederom overvloedig. Ze stonden aan de wieg van het genre en domineren het sindsdien ononderbroken. Het REAPER-project vindt haar komaf daarentegen in het muzikaal kleine zusje van het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten. De scene daar is, in tegenstelling tot letterlijk al de rest, veel kleiner, maar is recent wel aan een opmars begonnen. Zo stond er op Electric Daisy Carnival, het grootste dancefestival van Amerika, een hele hoop drum-‘n-bass op de line-up en ook het aantal artiesten stijgt er jaarlijks en bijgevolg ook de hoeveelheid aan Amerikaanse drum-‘n-bassbangers.

Het mysterieuze REAPER is een van die veelbelovende nieuwe Amerikaanse artiesten. Hij stond ook op de line-up van Electric Daisy Carnival, mocht al toeren in Australië, Nieuw-Zeeland en Japan en maakte dit jaar zijn debuut in Europa. De nieuwste van de gemaskerde dj, “Monster”, opent met een breekbare stem. Een minuut lang bouwt de intro op aan de hand van de zang, opgejaagde hihats en een steeds meer bombastisch wordende synthlijn. Als de drop valt en alles samenkomt, voel je onmiddellijk het euforische geheel samenkomen. Dit is een nummertje om door gigantische speakers op een zomers dancefestival te horen.

Gelukkig moeten we daar niet al te lang op wachten: volgende week zondag kan je REAPER al aan het werk zien op Rampage Open Air in Lommel.

FacebookInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fred V - "Take You There"

Er zijn bekendere artiesten tegenwoordig met de naam Fred, maar ook Frederick Vahrman maakte lange tijd furore als de helft van het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension - "Satellite" (feat. Alison Wonderland)

Ooit opgevist door Chase & Status, die het potentieel in Robert Etheridge wel zagen, schopte de Brit het tot het label van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.