Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MonRéal Biarritz – “Aérobic”

MonRéal Biarritz is het electroproject van Gentenaar Frank De Vos, die eerder al akoestische nummers uitbracht met de band Mon Réal. De Vos begon tijdens corona solo aan zijn muziek te werken en toen hij eenmaal het stof van zijn keyboard had geveegd, bleek er geen houden meer aan. Iconen als Giorgio Moroder en Daft Punk komen dan ook vol geestdrift om de hoek kijken.

Aerobics: ‘Een efficiënte fysieke uitoefening die vaak op muziek wordt gedaan. Kracht, flexibiliteit, coördinatie en tact worden getraind.’ We haalden de definitie uit een Wikipedia-artikel, want het maakt meteen helemaal duidelijk wat voor nummer MonRéal Biarritz op de wereld loslaat. “Aérobic” is een smaakvol retrodeuntje dat beelden oproept van zweterige jarentachtiggymzalen, inclusief kleurrijke outfits en mottige nektapijtkapsels. De Vos heeft trouwens duidelijk iets met Frankrijk, want een sterke Franse toets is verder aanwezig met de spoken word in het nummer. Ook de video en het artwork van de single transporteren ons zo naar de Côte d’Azur met een cocktail in de hand. We kunnen ons daar met de huidige temperaturen wel in vinden. “Aérobic” is een single die qua timing niet beter had kunnen komen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.