Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Gabriel – “Road to Joy”

© Nadav Kander

Morgen staat Peter Gabriel in het Sportpaleis om zijn nieuwste album, i/o, voor te stellen. Toch zal dat anders verlopen dan wanneer een artiest dat normaal doet, want Gabriel brengt slechts iedere maand – met de volle maan – een nummer uit, waardoor slechts de helft van de i/o-liedjes, die hij live speelt, al zijn uitgebracht. Het Sportpaleispubliek heeft wel geluk, want door de release van deze “Road to Joy” zullen ze er alvast eentje meer kennen dan zij die Gabriel vorige maand aan het werk zagen.

De single opent met experimentele elektronica, ondersteund door een uiterst funky bas, zoals we van Peter Gabriel gewoon zijn. Zijn zang komt er al vrij snel bij en klinkt zeer goed, zeker doordat de groove van de instrumentatie hem dwingt om hier en daar vocaal wat uit te halen. Het doet zo met vlagen wat denken aan “Fame” van David Bowie en is daarmee ook een sprong terug in de tijd. Naar het einde toe wordt zowel de zang als instrumentatie wat intenser, waarna het nummer na de slotzin ‘then we jump into the lake’ abrupt eindigt met het geluid van een plons in het water. “Road to Joy” is zeker geen slechte single, maar klinkt wel als een lied van veertig á vijftig jaar geleden, waardoor het misschien toch wat gedateerd aanvoelt, zonder dat hij tegelijk ook nostalgie weet op te wekken.

Peter Gabriel staat op 6 juni in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

332 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Gabriel – “Love Can Heal”

Het is al meer dan twee maanden geleden dat Peter Gabriel zijn Europese tournee in Dublin beëindigde. Die tour liet zich voornamelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Gabriel – “Olive Tree”

Het is weer een nieuwe maand en dat betekent op zijn beurt ook weer een nieuwe single van Peter Gabriel. Het Britse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Gabriel - "So Much"

Een maand geleden gaf Peter Gabriel nog een uitstekend optreden in het Sportpaleis, waar hij zijn grootste klassiekers afwisselde met nieuw en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.