Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single XINK – “Aura”

© CPU – Ine Van Baelen

Het voelt al lang niet meer als een uit de hand gelopen grap wanneer we een nieuw nummer van XINK krijgen voorgeschoteld. Dat was het in het begin, misschien, maar we hebben inderdaad gezien dat de groep rond de broertjes Meukens en Valkiers een voorlopig blijvertje is. De jeugdige idolen van weleer zijn een groepje jongvolwassenen geworden die bewijzen meer te zijn dan enkel een nostalgische teletijdmachine door ons wederom te verblijden met een nieuw nummer. Dat de kerels al lang niet meer het stelletje pubers zijn die met nummers als “Laat me vrij” en “De vriendschapsband” voor de soundtrack van menig tienerkamer zorgden een jaar of twintig geleden, is dus duidelijk. De ervaring die de leden opdeden bij groepen als Warhola en CRACKUPS hoor je dan ook in een voller geluid op het podium.

Afgaande op de nieuwe single “Aura” klinkt XINK op plaat, ondanks de kilometers op de teller, echter nog grotendeels als de jonge honden van weleer. Net als bij voorganger “Misschien” krijgen we dan ook een luchtig stukje poprock voorgeschoteld dat zo uit 2005 lijkt te komen. Het gitaarlijntje en de schreeuwerige zang van Jonas Meukens katapulteren ons meteen vrolijk terug naar herinneringen aan Eurosong for Kids op de buis. Toch pleit er best wat meer in het voordeel van “Aura” dan louter een nostalgisch sausje. De speelse backingvocalen en het simpele refrein lijken nu al garant te gaan staan voor een fijne meezinger op de vele festivaloptredens van de band komende zomer. Ook de psychedelische garagerockinvloeden lijken uit Thomas Valkiers zijn ervaring als producer te komen. Dat XINK ondertussen uit geroutineerde muzikanten bestaat is ook duidelijk te merken aan de korte, maar krachtig gitaarbrug. Headbangen op XINK?  Met “Aura” op de setlist zou dat deze zomer wel eens kunnen lukken. 

XINK aan het werk zien deze zomer kost je niet al te veel moeite, de groep staat namelijk onder andere op het hoofdpodium van Rock Werchter, Moen Feest, Zeverrock, Lokerse Feesten en Pukkelpop. Op 29 maart van volgend jaar staan de broers ook in de Antwerpse Lotto Arena.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single XINK - "Ik Wil De Wereld Zien"

XINK is helemaal terug van weg geweest en we hebben het geweten. De twee keer twee broers leerden we jaren terug kennen…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.