Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Témé Tan – “TNMCP”

© CPU – Bert Savels

Témé Tan is terug van lange tijd weggeweest. De Brussels-Congolese multi-disciplinaire artiest duwde een tijdje geleden de pauzeknop in om even te bekomen van de wilde rit die hem zijn debuutplaat sinds 2017 bezorgde. Témé Tan speelde in heel wat uithoeken van Europa en ver daarbuiten en uiteraard ook op heel wat belangrijke Belgische festivals zijnde onder meer Couleur Café, Lokerse Feesten en Cactusfestival. De pauzeknop betekende echter niet dat hij helemaal van de radar verdween. Zo waren er nog samenwerkingen met Roméo Elvis en Milky Chance, maar op eigen muziek is het al een tijdje wachten. Het goede nieuws is dat het tweede album zo goed als af is en in het najaar verschijnt. Bij zo mooie vooruitzichten hoort ook een eerste single “TNMCP”, waarvoor hij samen met producer Le Motel werkte.

We krijgen een nieuwe Témé Tan te horen op zijn eerste echte single sinds 2018. De Congolese invloeden van zijn debuutplaat zijn nog steeds aanwezig, al werd het wel in een iets elektronischer jasje gegoten. Het experimenteren met verschillende lagen gaat “TNMCP” (staat overigens voor Tu ne me connait pas) verrassend goed af en toch is het nog heel toegankelijk gehouden. Dat er een laagje autotune over Témé Tan’s stem werd gegoten maakt het zelfs een tikkeltje zwoel, wat dus perfect is voor de zonnige dagen die eraan zitten te komen. Ook inhoudelijk is “TNMCP” overigens een schot in de roos, want op een luchtige manier heeft hij het over zijn afwezigheid de afgelopen jaren. We zijn zeer blij dat Témé Tan terug is met nieuwe muziek!

Op donderdag 23 november staat Témé Tan in de Ancienne Belgique Club te Brussel.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Témé Tan - Quand il est seul (★★★½): Koorddanser vindt evenwicht

2017 was het jaar waarin de wereld kennismaakte met Témé Tan. Als melting pot van verschillende genres wist het titelloze debuutalbum van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Témé Tan - "Le million"

2017 was het jaar waarin Témé Tan zijn debuutalbum uitbracht en 2023 wordt misschien het jaar waarin we zijn tweede langspeler mogen…
LiveRecensies

Jaguar Jaguar @ Ancienne Belgique (AB Box): Wachten op een hoek af

In 2018 verscheen Jaguar Jaguar op het toneel. De vijfkoppige groep stelde zich na een inspirerend verblijf in Spanje aan ons voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.