Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maruja – “Zeitgeist”

Een wervelwind die evolueert tot een stuiterende orkaan, bij het luisteren naar Maruja doorkruisen we heel wat weerverschijnselen. Het kwartet uit Manchester heeft met hun innovatieve en turbulente mix van postpunk en jazz een markant spoor achtergelaten waar heel wat volgelingen ondertussen de kruimels van oprapen. Een van die kruimels was in maart nog de ep Knockarea, waar de band hun registers op kolossale wijze opentrokken. Amper anderhalve maand later is Maruja opnieuw in een vrijgevige bui en zo krijgen we met “Zeitgeist” alweer iets nieuws.

“Zeitgeist” valt onmogelijk te klasseren als b-kantje van Knockarea, al blijft Maruja het wel in een gelijkaardige richting zoeken. De donkere wolk hangt muzikaal boven ons hoofd en wordt al gauw een natte plensbui waar hoekige riffs en pijlsnelle drums ons naar adem doen snakken. De zang van Harry Wilkinson is gehaast en doch zeer markant. Voor het extra meeslepende gehalte zorgt de saxofoon, die als een bliksem voor een donderende sfeer zorgt. We vinden op deze nieuwe Maruja zelfs hiphopinvloeden terug. “Zeitgeist” is korter dan we van de groep gewoon zijn, maar desondanks even bezwerend en meeslepend.

Facebook / Instagram / Twitter / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2038 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maruja - "The Invisible Man"

Muziek maken die de luisteraar bij de keel grijpt; Maruja weet hoe dat moet. Het viertal uit Manchester is al een tijdje…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maruja - "One Hand Behind The Devil"

De lucht wordt weer grijzer en de dagen opnieuw korter. Een betere timing voor een nieuwe Maruja-release had er niet kunnen zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.