Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chris Shiflett – “Dead And Gone”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met het tragisch overlijden van Taylor Hawkins hing de toekomst van Foo Fighters aan een zijden draadje. Sneller dan dat wij durfden vermoeden, kwam er de single “Rescued” en staat de Amerikaanse rockgroep in Europa exclusief op Rock am Ring/Rock im Park. De bandleden onderling hebben dus nog wat speling om solo hun goesting te doen. Gitarist Chris Shiflett maakt onder eigen naam al een tijdje traditionele country/americana, maar dan met een rockkantje. Afgelopen zomer gaf hij met “Long Long Year” terug een emotioneel teken van leven. Ditmaal maakt de snarenplukker zich klaar voor de release van zijn derde soloalbum en mag het allemaal weer speelser.

De titel “Dead And Gone” doet dat alleszins niet vermoeden. Of de track iets te maken heeft met wijlen Hawkins, durven we niet meteen bevestigen. Moest dat wel het geval zijn, is Shiflett een meester in (zelf)relativering. De single is namelijk zonnige countryrock met een humoristische ondertoon. Van Grohl weten we dat hij een liefhebber is van urenlange barbecuefeestjes. Het zou ons dus niet verbazen, moest “Dead And Gone” rondjes draaien op de achtergrond van de geroosterde lappen vlees en ijskoude Budweiser. Daarnaast is de single een mooi vervolg op de eerste single “Black Top White Lines“. De Texas Spicy BBQ-saus zal zeker niet overlopen. Shiflett is veeleer een softe versie van The Black Crowes, maar door de noisy solootjes een origineel staaltje Amerikaanse rock ’n roll.

Shifletts nieuw album komt later dit jaar uit. Er zijn nog geen tourdata bekend.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chris Shiflett - "Long Long Year"

Sinds het onverwacht overlijden van Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins op 25 maart eerder dit jaar is het heel stil geweest rond de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.