Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chris Shiflett – “Long Long Year”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sinds het onverwacht overlijden van Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins op 25 maart eerder dit jaar is het heel stil geweest rond de band. Gitarist Chris Shiflett is nu de eerste die een muzikaal teken van leven geeft. Wat Shiflett solo brengt zal niet elke Foo Fighters-fan kunnen bekoren. Verwacht geen harde scheurende gitaren die stadions doen ontploffen maar gesp je stevig vast voor een rondje country. Samen met producer Vance Powell, die samenwerkte met Jack White en zijn zijproject The Dead Weather, trommelde hij bassist Jack Lawrence (The Raconteurs) en drummer Julian Doro (Eagles of Death Metal, The Whigs) op als backingsband.

Om het af te leren brengt Shiflett ons een nummer dat geschreven is tijdens en over de eenzame tijd in lockdown, iets dat de titel ons al deed vermoeden. Het emotioneel country-getinte nummer kwam tot stand toen hij dagen op zijn eentje schaafde aan ideeën die hij in zijn hoofd had zitten. Het zinnetje ‘It’s been a long long year’ bleef maar door zijn hoofd spoken en het bleek de ideale inspiratie te vormen voor de eerste single. Dat het nummer werd opgenomen in Nashville, nog steeds de enige echte hoofdstad van de country, zorgde voor een extra dimensie. De akoestische gitaren gecombineerd met de slide gitaar zorgen voor de kenmerkende eigenschappen die ons meenemen naar uitgestrekte weiden in het zuidoosten van Amerika. Sierra Hull bezocht de studio tijdens de opnames en zorgde met haar zachte achtergrondzang en mandoline dat de puzzelstukjes allemaal op hun plaats vielen. Shiflett klinkt als een doorwinterde countryzanger die steeds beter en beter zijn weg vindt in het genre.

Dat deze “Long Long Year” een plaatsje zal krijgen op het nieuwe album lijkt ons wel zeker te zijn. Wanneer Chris Shiflett zijn derde plaat het daglicht laat zien houdt hij echter nog voor zichzelf. Maar dat hij niet enkel voor de opnames van deze single helemaal naar Nashville is gereden, liet hij wel al weten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Dream Widow - Dream Widow (★★★½): Een vervloekt artefact

Wanneer mensen de middelbare leeftijd bereiken, gebeuren er soms vreemde dingen. Hun eerder zo duidelijke levensdoelen lijken plots futiel en ze zoeken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Dream Widow - "March of the Insane"

Dream Widow is een band die 25 jaar geleden een plaat opnam, waarna een demon de volledige band uitmoordde. Althans, dat is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foo Fighters - "Fraggle Rock Rock"

Dat een grote band muziek maakt voor een tv-serie is anno 2022 helemaal niet meer zo gek. Dat een wereldband als Foo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.