Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bettye LaVette – “Plan B”

Bettye LaVette is zonder meer een van de allergrootste blues- en soulzangeressen aller tijden. Het is dan ook niet abnormaal dat de Amerikaanse de laatste jaren de ene na de andere bluesaward wint en ook zeer terecht werd opgenomen in de Blues Hall of Fame in Memphis. De grote successen die ze de laatste jaren kent, zorgen er echter niet voor dat LaVette op haar lauweren rust, want dit jaar gaat ze op tournee in de Verenigde Staten en brengt ze de opvolger van Blackbirds uit 2020. LaVette! verschijnt op 16 juni.

Met “Plan B” krijgen we nu ook de eerste single van dat album en die is er eentje in ware Lavette-stijl. Al van bij de start krijgen we de bluesy gitaren te horen, die ondersteund worden door de typische Hammondorgel die erbij hoort. De rasperige stem van LaVette komt er al snel bij en we hoeven jullie niet te vertellen dat die fantastisch klinkt. Dat haar stem wat doorleefder klinkt, voegt ook toe aan de zeggingskracht waar haar stem nooit een tekort aan heeft gehad. Wat bluesy gitaren en de stem van de Amerikaanse zangeres is alles wat we nodig hebben om van een zeer geslaagde single te kunnen spreken.

LaVette! verschijnt op 16 juni.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

ODESZA - The Last Goodbye (★★★½): Dansbare melancholie in de club

Odessa is een naam die de afgelopen maanden wel vaker voorbijkwam op het nieuws, maar helaas niet op de manier waarop het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.