Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Donna Missal – “Flicker”

Donna Missal is al enkele jaren bezig met het timmeren aan haar muziekcarrière. Ze heeft al twee albums, een ep en heel wat singles op haar naam staan. De Amerikaanse heeft het dan ook van geen vreemde, want ook haar familie is zeer muzikaal. Missals grootmoeder schreef zelf muziek en haar vader was ook een artiest. Hoewel het singer-songwriter zijn dus duidelijk in de familie zit, was het de afgelopen tijd nogal moeilijk om muziek te maken, een verhaal dat ze vertelt met haar nieuwste single “Flicker”.

“Flicker” is niet alleen Missals eerste single van 2023, maar ook de eerste van een nieuw hoofdstuk. Rond deze tijd vorig jaar verbrak haar voormalige label het contract met de singer-songwriter, waardoor ze een moeilijke periode tegemoet ging. Die gevoelens stak de zangeres voornamelijk in de tekst en de videoclip, waarin ze lijkt te vechten met zichzelf. De sound daarentegen is eerder upbeat en aanstekelijk. We krijgen een danstrack voorgeschoteld, maar toch gaat haar boodschap niet verloren. Zinnen als ‘I’m staring down in disbelief’ of ‘Tears drop down on the dance floor’ spreken voor zich. Anderzijds klinkt het alsof ze bewust voor het contrast tussen tekst en sound heeft gekozen, want die elektronische, catchy muziek lijkt ons de indruk te geven dat dit voor Donna Missal een nieuwe start is onder haar eigen label. Als “Flicker” de aanzet is van een nieuw hoofdstuk, zijn wij alvast benieuwd naar wat er nog meer uit de Amerikaanse zal komen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LOLA - "Flicker"

In 2020 wond LOLA r&b-fans al met gemak rond haar vingers met haar debuut-ep The Sleeping Prophet, waarin ze voor fantasievolle producties…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Donna Missal - "insecure"

In de afgelopen maanden onderging Donna Missal een echte muzikale metamorfose. Nadat ze twee popalbums uitbracht met duidelijke rockinvloeden, gooit ze het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Donna Missal - "(to me) your face is love"

De gevolgen van de lockdown en het gebrek aan concerten heeft bij heel wat artiesten voor een interessante wending gezorgd. De Amerikaanse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.