Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Anyma – “Explore Your Future” & “The Answer”

Trouwe volgers van het gevierde melodische technoduo Tale Of Us kregen een tijdje terug even een koude rilling, toen Matteo Milleri aankondigde dat hij solo ging. Voor niets nodig zo bleek, want hij blijft tot op vandaag gewoon deel uitmaken van Tale Of Us. Op zijn eentje neemt hij het alias Anyma aan en bracht hij al twee ep’s en een handjevol singles uit, waarvan “Consciousness” het meeste kans maakt om je bekend in de oren te klinken. Daarnaast bestaat de kans ook dat je al eens een filmpje van zijn liveshows zag passeren. Die optredens gaan gepaard met fenomenaal gedetailleerde visuals op gigantische ledschermen en doen regelmatig gretig de ronde op sociale media. “Explore Your Future” en “The Answer” kwamen in die livesets al een aantal keer voorbij en komen nu logischerwijs uit op Afterlife Recordings, het label dat hij in 2016 zelf mee oprichtte. Nieuwe visuals, waarvan we in de videoclips al een impressie krijgen, vergezellen de twee nieuwe nummers.

“Explore Your Future” past goed bij het futuristische karakter van die visuele kunst. De eerste drop voelt nog wat doordeweeks aan, maar bij het horen van de tweede krijgen we echt zaterdagnachtvibes. Wat vergelijkbaar met “Consciousness”, gaat ook hier een vrouwelijke stem en wat synthsgeratel aan de climax vooraf, waarna de op zich nog redelijk softe kick voor een overweldigende impact zorgt. Anyma weet de basisingrediënten van een melodisch technonummer heel zuiver en slim in te zetten, en zo krijgen we een Afterlife-nummer volgens het boekje voorgeschoteld. Dan gaat het er op “The Answer” net wat onstuimiger aan toe. Het antwoord op “Explore Your Future” laat de ‘melodic’ voor techno grotendeels wegvallen. De seconden voor de drop vormen het schoolvoorbeeld dat stilte ook heel krachtig en opwindend kan zijn en een oogwenk later gieren de synths om ons heen. Waar die in de eerste drop nog centraal staan, worden er aan de tweede wat extra hoge frequenties toegevoegd waardoor we met een completere ervaring afsluiten. Zo bewijst Anyma, voor zover hij dat nog niet gedaan had, dat hij ook zonder zijn vaste compagnon in staat is om een hoogwaardige dancetrack in elkaar te boksen.

Matteo Milleri bekruipt op 22 juli de Freedom-stage van Tomorrowland in zijn twee gedaanten: zowel onder zijn alias Anyma als met Tale Of Us verzorgt hij er de Afterlife-hosting.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Voodoo Village 2023: Verdwalen en verenigen in muzikale mist

Op de grootste muziekbijeenkomsten moeten we midden september al nostalgisch terugkijken, maar helemaal uitgebloeid is de festivalzomer zeker nog niet. Aan het…
LiveRecensies

Vaag Outdoor 2023: Aarde, geen water, lucht en vuur

Een keer per jaar kruipen de Antwerpse techno- en houseliefhebbers uit de duistere, vochtige en bonkende kelder van Club Vaag om hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anyma & Rebūke - "Syren"

Mystiek, afstandelijk en vol passie: zo zouden we Anyma’s livesets omschrijven. Steevast in outfit lanceert de Italiaan van de Afterlife-familie melodische techno…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.