Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Overpass – “Right Time”

De naam Overpass zegt je misschien nog niets, maar daar zal snel verandering in komen. De Britse band uit Birmingham bestaat uit zanger en gitarist Max Newbold, bassiste India Armstrong, drummer Jake Bishop en gitarist Elliot Rawlings. In 2020 bracht Overpass hun debuutsingle uit, maar voor ze dat deden, bouwden ze al een grote fanbase op via Tiktok. Sindsdien hebben ze een zevental nummers uit en al heel wat optredens achter de rug. Ze speelden onder andere al het voorprogramma voor Inhaler en The Wombats, en stonden afgelopen zomer al op een aantal festivals. Hun muziek valt te omschrijven als frisse, catchy indierock en dat laten ze vandaag weer duidelijk horen in hun nieuwe single “Right Time”.

Een stevige drum zet “Right Time” meteen goed in en al snel komt de strakke basgitaar erbij. Af en toe horen we een leuk gitaarmelodietje die uiteindelijk vervangen wordt door een stevige riff in het catchy en zeer meezingbare refrein. Ongeveer halverwege het lied komt de bridge waarin we ook de bassiste horen zingen. Er wordt veel spanning gecreëerd en verder opgebouwd tot we nogmaals het refrein horen, maar dit keer klinkt het toch een tikkeltje anders wat zeker een leuke verrassing is. Tijdens de outro laat de gitarist nog eens zijn talent horen in een lang uitgerekte gitaarsolo. Het nummer zou tijdens een live optreden wel eens het hoogtepunt van de set kunnen worden! Met “Right Time” laat Overpass duidelijk zien dat ze klaar zijn voor groter succes. Het doet ons verlangen naar meer en vooral naar het moment waarop we ze voor het eerst live aan het werk zullen zien in België.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…
InstagramLiveRecensies

The GOLDEN DREGS @ Ancienne Belgique (AB Club): Klaar voor een sprankelende toekomst

Met het recent uitgebrachte On Grace & Dignity wist The GOLDEN DREGS, het muzikale project rond de Brit Ben Woods, ons eerder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.