Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Indien – “Be Yours”

© Nicky Onderwater

Buiten de eigen landsgrenzen treden met je muziek is vaak een heel onzekere en enge actie. Toch zou de popmuziek met een ietwat alternatief randje van The Indien, het muzikale project van de Nederlandse Rianne Walther, wel eens voor enig internationaal avontuur kunnen zorgen. Deze week kondigde de artieste namelijk de samenwerking met de onafhankelijke platenmaatschappij Labeltje Labeltje aan en ook een nieuw management zet z’n schouders onder het project. Een frisse wind waait dus doorheen het team van The Indien en daar hoort een nieuwe release bij. Die krijgen we in de vorm van “Be Yours”, waarop de Nederlandse een lichtjes andere weg inslaat.

“Be Yours” speelt zich af in de figuurlijke wachtkamer van een relatie, terwijl je uitzoekt welke richting je uit wilt. Een ietwat dromerig motiefje geeft kleur aan de song en zorgt voor een vrolijk gevoel, terwijl de woorden van The Indien dat niet meteen zijn. Tussen hoop en wanhoop, zekerheid en twijfel, bevindt zich een precair evenwicht dat de Nederlandse zodanig bespeelt dat het resultaat een catchy song wordt. Een bijna zomers gevoel komt bovendrijven terwijl “Be Yours” zich ontplooit tot een zacht, dromerig popliedje dat je net op de juiste momenten weet te prikkelen. Zo zorgt de plotse toevoeging van wat gitaarklanken ervoor dat we weer rechtop in onze stoel gaan zitten en weet de zangeres ook de verschillende registers van haar vocaal bereik open te trekken. Een fijn liedje dus, die “Be Yours”, dat zomaar eens de voorbode zou kunnen zijn voor een groter project.

The Indien speelt op 11 mei in Patronaat te Haarlem, op 12 mei in Luxor Live te Arnhem, op 13 mei in Simplon te Groningen om vervolgens af te sluiten in Den Haag op 19 mei in Paard. Voor een Belgische stop is het nog even wachten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
MuzieknieuwtjesUitgelicht

Beirovisiesongfestival deel 2: Alternatieve Europese acts om te ontdekken

Het heeft niet mogen zijn. Onze eigenste Eliot gaat niet door naar de finale van het Eurovisiesongfestival. Gelukkig zorgen wij nog voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.