FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour 2023 vervolledigt affiche met Peggy Gou, Tokischa, Janelle Monáe en 33 anderen

© CPU – Jan Van Hecke

De afgelopen maanden bediende Dour Festival ons met heel wat indrukwekkende namen, zoals dEUS, Aphex Twin, Damso en Paul Kalkbrennner. Vandaag worden bijna alle laatste lege plekjes ingevuld door 36 nieuwe namen. Onder meer Peggy Gou, Tokischa en Janelle Monáe zullen midden juli afzakken naar het kleine dorpje tegen de Franse grens. Zo is de affiche compleet, met uitzondering van Rockamadour, de kleinste stage op het festival. De namen die daar voor elektronische en experimentele muziek zullen zorgen, volgen de komende weken.

De organisatie legt dit jaar een niet te negeren nadruk op het elektronische genre. Na eerdere blikvangers als Aphex Twin, Paul Kalkbrenner, The Blaze, Andy C en Tale Of Us, zal ook de Zuid-Koreaanse Peggy Gou de Dour-bezoekers aan het dansen brengen in de Balzaal met haar feel goodhouse. Acid Arab brengt op de eerste dag zijn albummuziek vol oosterse invloeden live en liefhebbers van de hardere stijlen kunnen al hun energie kwijt tijdens Gabber Eleganza, dat zijn energieke Hakke Show meebrengt. Eliza Rose uit Londen scheerde hoge toppen met haar gigahit “B.O.T.A (Baddest Of Them All)” en verzilvert dat met een plekje op de affiche. Verder komt ook Salut C’est Cool zijn knettergekke Dimension Bonus-show op vrijdag voorstellen aan het publiek, dat gegarandeerd gek zal worden van “Techno toujours pareil“.

Ook hiphop is prominent aanwezig. Damso, Yung Lean, Denzel Curry en onze eigen Coely stonden al langer op de affiche, maar worden vanaf vandaag vergezeld door Ken Carson. De Amerikaanse rapper hanteert het motto hoe korter hoe beter, met als speerpunt zijn grootste hit “Yale“. Festivalgangers die het niet zo met elektronische, zware beats hebben, probeert Dour vandaag gelukkig te maken met queerrolmodel, actrice, mode-icoon en uiteraard ook soul- en r&b-zangeres Janelle Monáe, bekend van onder andere “Make Me Feel“. Tokischa mocht al samenwerkingen met ROSALÍA, Marshmello en J Balvin van haar bucketlist schrappen, en nu kan de reggaetonzangeres uit de Dominicaanse Republiek ook Dour van dat lijstje zwieren.

Weten ook een plekje op de line-up te veroveren: Agar Agar, Anetha, Biig Piig, Cymande, FJAAK, Flavien Berger, Héctor Oaks, ISHA, Johan Papaconstantino, Kevin de Vries, KI/KI, LIBERATO, Lojay, PEDRO WINTER presents ED BANGER RECORDS XX, Peet, Rebekah & Malika Maria present Neuromance (Hybrid AV), Romy, Sad Night Dynamite, SLIFT, Slimka, The Notwist, ENNY, Geeeko, High Hi, Living Gate, Primero, Serpent, TOCCORORO en TUKAN.

Naast nieuws over de line-up, weet de organisatie ons ook nog mee te delen dat ze het Scivias-charter heeft ondertekend. Deze organisatie ijvert voor meer inclusiviteit binnen de muzieksector in de Waals-Brusselse Federatie. Concreet wil dat voor het festival zeggen dat het op Le Labo en Rockamadour een fifty-fifty gendergelijke line-up zal presenteren. Dour Festival vindt dit jaar plaats van 12 tot 16 juli. Tickets en meer info zijn beschikbaar op de website van het festival. De dagindeling vind je ook onderaan het artikel.

Een overzicht per dag (nieuwe namen in het vet):

Woensdag 12 juli: Boys Noize – Zola – DI-MEH – Khali – Klangkuenstler – L’Impératrice – Malaa – Nico Moreno – Aleksandir – Mama Snake – Meg-Beg – Trikk – Acid Arab live Geeeko Serpent TUKAN

Donderdag 13 juli: CKay – Meute – REZZ – The Blaze – Andy C – Attila – Hedex feat. MC Skywalker – Kill The Noise – Pongo – Punish Yourself – Tagada Jones – Tiakola – Used – 39bermuda – Ada Oda – Congo Natty feat. Blackout JA & Iron Dread (Phoebe) – Do or Die – Farrago – Fatal Move – Feminine Hi-Fi – Grace Ives – Grove – GUTTI – Killbox Ed Rush & Audio – Kim Ann Foxman – Kyrist – Legal Shot Sound System feat. Lasai – LYZZA – Maureen – Sisley & BenOneShot – Stoneman – thrown – Tsar B – VCL – Eliza Rose Ken Carson Janelle Monáe ISHA LIBERATO Lojay Romy Sad Night Dynamite – The Notwist – High Hi – Living Gate – TOCCORORO

Vrijdag 14 juli: 070 Shake – Lomepal – Lous and The Yakuza – Mall Grab – Paul Kalkbrenner – PLK – Trym – Bladee – CloZee – M Huncho – Men I Trust – PyPy – Slimka – Structures – The Clockworks – Zuukou Mayzie – 54 Sound – Baby Volcano – Black Mirrors – Bru-C – Dame Area – Eloi – Emile Londonien – Eosine – eugene – H JeuneCrack – Herton – JAEL – La Kajofol – Legal Shot Sound System meets Vanzo & Vivian Jones – Nana Benz du Togo – Prince Waly – Real Rockers – Sara Landry – Stuffed Foxes – TDJ – Vladimir Dubyshkin – Salut C’est Cool presents Dimension BonusTokischa – Anetha – Biig Piig – FJAAK – Flavien Berger – Héctor Oaks – Rebekah & Malika Maria present Neuromance (Hybrid AV) – Slimka – ENNY – 

Zaterdag 15 juli: Caribou – dEUS – Orelsan – Phoenix – Solomun – Yung Lean – Biga*Ranx – Coely – Daphni – Hangman’s Chair – J9ueve – Lorenzo – Meryl – Overmono – Show Me The Body – STAKE – Stand High Patrol – Birds In Row – Cellini – Crystal Murray – DJ Stingray 313 – Eclair Fifi – Iration Steppas feat. Macky Banton – Jamz Supernova b2b Blck Mamba – Jeshi King – Halloumi AliA & Lefto Early Bird – KLAKMATRAK – Lazuli – Le Motel – Lethvm – Steppin’ Forward Hi-Fi meets Blackboard Jungle – Tetra Hydro K – TIF – Unlisted Fanatic presents the UFO Collective – Uzi Freyja – Vanyfox – Werkha – Wiegedood – winnterzuko – Wyatt E. – Zouzibabe – Σtella – Peggy Gou – Cymande – Johan Papaconstantino – PEDRO WINTER presents ED BANGER RECORDS XX – SLIFT – Primero

Zondag 16 juli: Aphex Twin – Damso – Denzel Curry – Hudson Mohawke – La Femme – Tale Of Us – Ziak – Ambassade – Blaiz Fayah – Boy – Harsher – Brutalismus 3000 – D-Block Europe – Dréya Mac – Lebanon Hanover – So La Lune – SPFDJ – The Psychotic Monks – The Soft Moon – Yaya Bey – Blackboard Jungle meets Nish Wadada & Ranking Joe – Bolis Pupul – Cera Khin – Heartworms – Judith Kiddo – KEG – KETTAMA – Lambrini Girls – Lander & Adriaan – LCY dj set – O.B.F 20th Anniversary Special Set – Omni Selassi – Patrick Mason – Reggaebus Soundsystem – SALOME – Senses Of Mind – Sofie Royer – SPACEBABYMADCHA – Stakattak – Steppin’ Forward Hi-Fi – Zohar – ØTTA – Gabber Eleganza presents Hakke Show – Agar Agar – Kevin de Vries – KI/KI – Peet

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peggy Gou - "1+1=11"

Is de zomer al in het land? Nog niet helemaal, maar Peggy Gou brengt wel het zonnetje door je speakers. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Crowded Roomz"

Dat het de voorbije jaren hard ging voor jungle-dj/producer Nia Archives is nog zacht uitgedrukt. Met haar opzwepende junglebeats waarbij ze zich…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.