Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ArrDee & Cat Burns – “Home For My Heart”

Nog maar twintig jaar is Riley Davies, maar ook op die leeftijd lopen er al maandelijks miljoenen streams binnen bij de Engelse rapper. Als ArrDee bracht hij een jaar geleden zijn debuutplaat Pier Pressure uit, waarvan tracks als “Oliver Twist” en “Body – Remix” absolute luisterkanonnen bleken. Na het ruwe “Loser“, dat hij vorige maand uitbracht, gaat het er op de nieuwe single veel gemoedelijker aan toe. Daar zal de bijdrage van Cat Burns ongetwijfeld voor iets tussen zitten. De Britse singer-songwriter, ook nog maar 22 jaar aanwezig op deze aardbol, scoorde een grote hit met “go” en de goddard.-remix die daarop volgde en mag later dit jaar optreden op het prestigieuze Glastonbury Festival.

Wanneer we de playknop van “Home For My Heart” indrukken, twijfelen we even of we wel het juiste nummer aangeklikt hebben. Een copyrightclaim zullen ze er niet voor krijgen, maar de overeenkomst met Tracy Chapmans “Fast Car” is overduidelijk en moeilijk te ontkennen. Toch gaan we daar niet over klagen, want de samenwerking resulteert in een uitstekend liedje dat zich makkelijk in onze hersenpan nestelt. ArrDee en Cat Burns weerspiegelen een dreigende relatiebreuk doordat de ene partner nooit tijd heeft voor diens geliefde. Het nummer is ook persoonlijk voor de Engelse rapper, die de balans tussen zijn recente succes en zijn persoonlijke (liefdes)leven nog niet helemaal in evenwicht lijkt te hebben. Het charmante gitaarwerk en Burns’ warme stem vormen een mooie aanvulling op het droge accent van ArrDee, en zo zijn we finaal zeer te spreken over deze samenwerking.

ArrDee speelt op 30 juni op Rolling Loud aan de Rotterdamse Ahoy. Cat Burns warmt het publiek op voor Sam Smith tijdens hun Gloria-tour op 9 mei in de Ziggo Dome en op 12 mei in het Sportpaleis.

ArrDee: Facebook / Instagram / Website
Cat Burns: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single goddard. & Cat Burns - "Wasted Youth"

Een knuffel van warmte is het eerste wat ons te binnen schiet wanneer we een nieuwe release van Cat Burns zien verschijnen….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.