Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle PROJECT: VENGEANCE – “CUT.BLEED.REPEAT”

Een van de meeste gehypte nieuwigheden binnen de metalwereld is eindelijk hier. Enkele maanden geleden werd aangekondigd dat de frontmannen van de zes meest bekende deathcorebands, waaronder Will Ramos van Lorna Shore en Fit for an Autopsy’s zanger Joe Badolato, gingen samen werken onder de naam The Big Six. De supergroep was van plan om voor het eerst in de geschiedenis een ware deathcore-boyband op te richten, iets waar menig luisteraar van het genre wel oren naar had. De afgelopen tijd zijn er echter wat beren op de weg gekomen, waardoor het proces enige vertraging opliep. Chris Fronzak van de band Attila en de eerder genoemde Badolato moesten namelijk door uiteenlopende redenen de groep verlaten, en in hun plek kwam Spite-frontman Darius Tehrani. Vijf zangers bleven over, waardoor The Big Six een stille dood stierf.

Uit die assen herrees PROJECT: VENGEANCE, die vandaag dan eindelijk hun langverwachte debuutsingle “CUT.BLEED.REPEAT” uitbrengt. De band weet zich mede door hun jarenlange ervaring meteen goed staande te houden en laat horen dat ze hoge verwachtingen die de afgelopen maanden zijn geschept meer dan waar kunnen maken. “CUT.BLEED.REPEAT” zit van top tot teen vol met rauwe grunts en vunzige gitaarriffs, waarbij vooral de bijna-bovenmenselijke vocalen van Will Ramos er goed uit springen. Mocht je ooit iemand tegen komen die vraagt hoe deathcore klinkt dan kan je meteen dit nummer doorsturen, want “CUT.BLEED.REPEAT” definieert met gemak het volledige genre.

Het project staat nog duidelijk in haar kinderschoenen waardoor het op dit moment lastig is om te zien wat de toekomst gaat brengen, maar met hun debuutsingle “CUT.BLEED.REPEAT” laat de supergroep in ieder geval al een positieve eerste indruk achter.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thy Art Is Murder – "Join Me In Armageddon"

Sinds het in 2013 uitgekomen Hate wordt Thy Art Is Murder beschouwd als één van de grootste namen binnen de deathcorescene. Ondertussen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Suicide Silence – Remember… You Must Die (★★★★): Deathcore zoals het hoort te zijn

Suicide Silence is ondertussen een naam die in het deathcorelandschap staat vast gebeiteld. De groep, die afgelopen jaar zijn twintigste jubileum vierde,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Clockworks, STAKE, KEG en meer gitaarnamen naar Dour 2023!

Dour komt komende zomer met een gloednieuw podium waar de gitaarharten sneller van zullen slaan. Le Garage moet de nieuwe bakermat worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.