FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

boygenius, Compact Disk Dummies, Bombay Bicycle Club en 14 andere nieuwe namen voor Pukkelpop!

© CPU – Jan Van Hecke

Zoals het intussen de gewoonte is geworden, lost Pukkelpop ook deze woensdag een handvol nieuwe namen voor komende editie. Dit keer komt de organisatie zelfs met enkele primeurtjes, want met zeventien namen is dit meteen het grootste pakketje dat er al werd gedropt. Nog een first timer is de komst van boygenius, het project van Phoebe Bridgers, Julien Baker en Lucy Dacus, op vrijdag 18 augustus: meteen een Belgisch debuut. Op diezelfde dag krijgen we ook nog technomeester Blawan, komt Bob Vylan de boel op stelten zetten en zal piri (zonder tommy) de hype trachten waar te maken. Zaterdag krijgen we met Sub Focus dan weer iemand die zijn strepen al meer dan verdiend heeft in het muzieklandschap, hij zal een dj-set brengen waarbij de drum-‘n-bass classics overheersen. Dat feestje kan overigens doorgetrokken worden, want Compact Disk Dummies viert de tiende verjaardag van The Reeling ook op de festivalpodia. De feestvierders krijgen daarnaast gezelschap van de heren van Bombay Bicycle Club, hyperpopfenomeen Alice Longyu Gao en techno-dj Aquarian, maar ook van house-dj Gryffin, punkhopper Joe Unknown en producer Skin on Skin. Ook op de slotdag van Pukkelpop kan er gedanst worden, want met Anz krijgen we een mix van elektro, UK garage en jungle, en Deki Alem brengt de drum-‘n-bass naar Kiewit. Dat het energiepijl daarnaast ook de hoogte in zal schieten, hebben we te danken aan poppunker KennyHoopla en de indierockers van The Amazons, maar ook aan all-round entertainer Partiboi69. Het belooft met andere woorden weer een energiek weekend te worden in Limburg.

Opnieuw voor ieder wat wils dus, waardoor de ticketverkoop ongetwijfeld een extra boost zal krijgen. Pukkelpop 2023 gaat door van 17 tot en met 20 augustus. Voor meer informatie en tickets ben je op de website van het festival aan het juiste adres.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 17 augustus: TBA

Vrijdag 18 augustus: Altin Gün – Amelie Lens – Bazart – Billie Eilish – BlawanBob Vylanboygenius – Brutus – Ezra Collective – Froukje – Moderat – M83 – piri – TV Girl – Years & Years – YUNGBLUD

Zaterdag 19 augustus: 2ManyDJs (live) – Aitch – Alice Longyu Gao – Amyl and the Sniffers – Aquarian – Angèle  – Anne-Marie – Ben Böhmer (live) – Bicep (live) – Bombay Bicycle Club – Chase & Status (dj-set) – Compact Disk DummiesGryffin – High Vis – Jessie Ware – Joe Unknown – Joji – Joost – Limp Bizkit – Luude – MUNA – Nia Archives– Nothing But Thieves – Rema – Skin on Skin – Steve Lacy – Stick To Your Guns – Sub Focus (dj-set & ID) – Tom Odell – Turnstile – Two Shell

Zondag 20 augustusAnzBeartooth  Bonobo – Deki AlemDropkick Murphys – Florence + The Machine – Foals – Giant Rooks – girl in red – KennyHoopla – King Gizzard & The Lizard Wizard – Knocked Loose – Loyle Carner – Partiboi69 – Reinier Zonneveld (Live) – The Amazons – The Killers – VTSS – Zwangere Guy

1750 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single piri & tommy - "nice 2 me"

Wij zijn altijd een beetje huiverig wanneer stelletjes samen muziek maken. Het kan absoluut een lange tijd goed gaan, maar de geschiedenis…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Brihang, Fatima Yamaha, Wunderhorse en meer voor Pukkelpop 2023

De festivalzomer komt elke dag een beetje dichterbij en steeds meer festivals zijn hun line-up uit de doeken aan het doen. Pukkelpop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KennyHoopla - "YOU NEEDED A HIT//"

Poppunk leeft en daar zit ook KennyHoopla voor een stuk voor iets tussen. De Amerikaan gooide een aantal stevige nummers de wereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.