Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Frost Children – “ALL I GOT”

© Marcus Maddox

De invloeden die de elektronische groep Frost Children in hun muziek trekken, zijn zowat eindeloos. Jungle, punk, trap… het kwam allemaal voorbij in eerdere releases. Met andere woorden: de New Yorkse groep, die met Lulu en Angel Prost bestaat uit twee personen uit dezelfde baarmoeder, haat hokjesdenken. Hun debuutalbum SPIRAL brachten ze uit in eigen beheer, maar vaak geldt: wie wil groeien, moet daar hulp voor inschakelen. Daarom komt het duo binnenkort met een nieuw album, nu via het label True Panther Sounds. “FLATLINE“, de eerste single, verscheen reeds in januari.

Nu krijgen we dus ook de tweede te horen en die werd “ALL I GOT” gedoopt. Als opvolger van “FLATLINE” klinkt dit nummer wat braafjes of, laat het ons zo stellen, radiovriendelijker. De krakende housebeat maakte plaats voor een teder deuntje dat vooral niet te veel wilt choqueren. De licht getweakte, mistige stemmen zingen over een beëindigde relatie en dit op een beat die bestaat uit ploppende zeepbellen en eurodancegeluidjes die vergelijkbaar zijn met die van “Better Off Alone“. “ALL I GOT” zweeft ergens tussen house, hyperpop en een tune voor een kinderprogramma op televisie. Wij kijken in ieder geval al uit naar de plaat, want dat daar nog negen totaal verschillende tracks op zullen staan, lijkt een zekerheid.

Speed Run, Frost Childrens aankomende album, komt op 14 april uit via True Panther Sounds.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LEISURE - "Above Me"

Wie nog afkoeling zoekt voor de bloedhete avonden de komende tijd, heeft met de nieuwe single van LEISURE sowieso een ontspannende cocktail…
LiveRecensies

Pitou @ Cultura Nova (Spiegeltent): Pure pracht

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Het festival biedt theater, film, dans, muziek en beeldende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.