Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gordi – “Broke Scene”

© CPU – Peter Verstraeten

In de zomer van 2020, een periode gekenmerkt door isolement en introspectie, verscheen de tweede langspeler van Gordi. Our Two Skins wist daardoor niet zijn volledige potentieel te benutten, al klopte het thematisch allemaal net bijzonder goed. Gelukkig heeft Sophie Payten, die een muzikale carrière geregeld combineert met een medische, niet stilgezeten en kregen we sindsdien behoorlijk wat nieuw materiaal van haar te horen. “Broke Scene” is het eerste wat we dit jaar van de Australische te horen krijgen en zou zomaar eens de voorbode van een groter project kunnen zijn.

Wat heeft Yum Cha met muziek te maken zou je denken, maar de Kantonese brunchtraditie bleek zomaar de aanleiding voor “Broke Scene”. Gordi droomde plots over een gitaarriff tijdens een dutje om eerder genoemde brunch te laten bezinken en even later was de fundering voor een nieuwe song gelegd. Zoals we van de artieste gewend zijn krijgen we een song die door de gelaagdheid elke keer weer iets anders aan het licht brengt, met haar herkenbare stemgeluid als rode draad. Elektronische klanken worden aangevuld met meer organische geluiden en brengen daardoor een mix die we al snel zouden toekennen aan Bon Iver of genregenoten. Een luttele fractie van een seconde stilte in de song grijpt onze aandacht moeiteloos vast terwijl we ons laven aan alles wat we aangereikt krijgen. Het gitaarspel in het laatste deel van de song klinkt eerder als zonnestralen die per toeval op je huid landen en zo weet Gordi met “Broke Scene” rust te brengen, maar ook de emotionele snaar te prikkelen op een manier waarop alleen zij dat kan.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gordi - "Way I Go"

De Australische Sophie Payten koos niet de meest ideale periode om haar tweede langspeler uit te brengen. Gelukkig voor de plaat werd…
InstagramLiveRecensies

The Tallest Man On Earth @ Het Depot: De mooiste, in het zweet badende man ter wereld

Het was alweer geleden van 2019 dat The Tallest Man On Earth neerstreek in België. Kristian Matsson stelde toen zijn laatste album…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gordi & Alex Lahey - "Dino's"

De Australische artiesten Gordi en Alex Lahey hebben los van elkaar hun strepen in de muziekwereld al verdiend. Zo bracht Gordi voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.