Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Used – “WISH I NEVER MET U”

© CPU – Toon Miermans

Drum-‘n-bass recht uit de Kempen: dat is waar Used voor staat. Sinds debuutsingle “Mistakes” gaat het hard voor de producer, die momenteel toert door Nieuw-Zeeland met de man die hem introduceerde tot het genre en die hij als zijn grote voorbeeld ziet: Netksy. Jo Eelen, zoals hij door ouders en vrienden wordt genoemd, speelde al Pukkelpop, Tomorrowland en Rampage plat met onder andere zijn festivalhit “Go, Acid! – Used Remix” en hield eind vorig jaar een all-nighter in Club Capital voor zijn trouwste Spotifyluisteraars, waar hij heel wat nieuwe muziek teasede.

Zo ook “WISH I NEVER MET YOU”, dat een negatieve liefdeservaring vertaalt en daarmee een thematische verderzetting van de trilogie “Mistakes”, “Come Back Home” en “Better On My Own” zou kunnen zijn. Eelen startte de track in zijn eigen studio en werkte hem af in een park in Christchurch. Hij zingt opnieuw zelf – al is zijn stem wat meer bewerkt dan gewoonlijk – en zo zitten de vaste Used-ingrediënten erin: een zelf ingezongen vocal, een flinke voorraad energie en een buitengewoon aanstekelijke melodie. Die laatste wordt in de eerste climax gekenmerkt door een door Russian-hardbass-gevoed, kermisachtig ritme dat we nog niet eerder van de Kempenaar hoorden. De melodie die enkele seconden later op de achtergrond oprijst kondigt de tweede drop aan en daarin hebben we wel meteen het gevoel dat we naar een typische Used-track aan het luisteren zijn. Met het oog op de zomer levert Used hier weer een knap staaltje drum-‘n-basswerk af, dat volop zal worden meegezongen door menig festivalbezoeker.

Used passeert net als vorige zomer weer op heel wat festivals dit jaar. Je kan hem spotten op de line-up van onder andere Rampage Total Takeover, Sunrise Festival, Rampage Open Air en Tomorrowland.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fred V - "Take You There"

Er zijn bekendere artiesten tegenwoordig met de naam Fred, maar ook Frederick Vahrman maakte lange tijd furore als de helft van het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension - "Satellite" (feat. Alison Wonderland)

Ooit opgevist door Chase & Status, die het potentieel in Robert Etheridge wel zagen, schopte de Brit het tot het label van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.