Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bram Desimpelaere & The High Hopes – “If I Fall”

Bram Desimpelaere & The High Hopes is een Belgische band die duidelijk geïnspireerd is door doorwinterde namen uit de punkrockwereld zoals Dave Hause, Frank Turner en Chuck Ragan. Met hun nieuwe single “If I Fall” heeft de groep een eerste schot voor de boeg gelost. Na twee ep’s kondigt de getalenteerde singer-songwriter Bram Desimpelaere zijn debuutalbum aan, samen met zijn begeleidingsband. De plaat heet Somewhere Between The Lost And Found en hij doelt erop de luisteraars mee te nemen op een muzikale reis.

“If I Fall” klinkt als een opzwepend nummer dat begint met een aanstekelijk ritme van drums en viool. De warme stem van Bram Desimpelaere past perfect bij de muziek en de teksten, die gaan over het verwerken van verloren liefde en het opnieuw oppakken van de draad van het leven. Dat Desimpelaere ook muzikaal al enige watertjes doorzwommen heeft valt te horen aan de slimme en doordachte manier waarop de single is opgebouwd. Al kreeg hij voor deze single een klein beetje de assistentie van Mike Noegraf. Het refrein wurmt zich in onze oren en blijft daar gezellig de rest van de dag kamperen.

Op de dag van de release, 15 april, geven Bram Desimpelaere & The High Hopes het beste van zichzelf op het podium van JH Kroenkel in Nijlen. We zijn er zeker van dat deze “If I Fall” nog pakkender uit de hoek gaat komen. Het debuutalbum telt tien songs en wordt uitgebracht via Bearded Punk, een label dat bekend staat om zijn ondersteuning van jong en opkomend talent in de muziekindustrie. Het lijkt erop dat Bram Desimpelaere & The High Hopes een veelbelovende toekomst tegemoet gaan en we zijn benieuwd wat ze nog meer voor ons in petto hebben.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.