Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jonathan Bree & Nile Rodgers – “Pre-Code Hollywood”

© Chelsea Nikkel

Wie denkt dat een oude legende als Nile Rodgers tegenwoordig uitgespeeld is, heeft het toch goed mis. Niet alleen bouwde het genie achter Chic vorige zomer op Pinkpop 2022 nog een geweldig feestje, hij werkt nu ook samen met de intrigerende Jonathan Bree uit Nieuw-Zeeland voor een boeiende single. Bree werd vooral bekend door het nummer “You’re So Cool uit 2018 en de bijhorende videoclip, waarin gemaskerde muzikanten en dansers je met een licht ongemakkelijk gevoel achterlaten. De beelden sluiten dan ook perfect aan bij zijn muziek: denk sixtiessferen, subtiele strijkers en Bree’s beklijvende stem. Wie meer daarvan wil, kan zich verheugen op een volledig nieuw album: dat heet Pre-Code Hollywood en kunnen we vanaf 14 april beluisteren. Van die nieuwe plaat krijgen we nu de titeltrack én het derde voorproefje te horen.

Zijn kenmerkende stijl wordt op “Pre-Code Hollywood” voortgezet, al is de invloed van Nile Rodgers natuurlijk onmiskenbaar. Zo wordt het tempo wat opgedreven en is het geheel funkier en meer dansbaar dankzij de o-zo herkenbare Chic-achtige gitaartjes die af en toe opduiken. Ook is de productie rijker dan gewoonlijk waardoor het een warmer nummer is geworden dan bijvoorbeeld het goede, maar koele “You’re So Cool”. 

Met “Pre-Code Hollywood” verrijkt Jonathan Bree zijn sound dankzij de verrassende samenwerking met Nile Rodgers en komt hij zo met een sfeervolle en licht dansbare single. Een ideaal nummer om laat in de avond wat op te schuifelen met je lief. Of alleen natuurlijk, dat is waarschijnlijk hoe Jonathan Bree himself het ook zou willen.

Facebook / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kygo - "For Life" (feat. Zak Abel & Nile Rodgers)

Kygo slaagde er enkele jaren terug in om zijn eigen definitie van house in het leven te roepen. Hij zette de genres…
InstagramLiveRecensies

Nile Rodgers & CHIC @ OLT Rivierenhof: De fun, de hits

Na Gary Numan verwelkomde het OLT Rivierenhof een andere levende legende, hetzij uit een totaal andere scene. Door ook funkgitarist en sterproducer…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jonathan Bree - Pre-Code Hollywood (★★★½): Melancholie en euforie

Uit Nieuw-Zeeland komt niet alleen de spirituele verschijning van Lorde, maar ook de intrigerende figuur van Jonathan Bree. Nadat hij in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.