Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Hold Steady – “Sixers”

© Shervin Lainez

Het nieuwe album van The Hold Steady, The Price of Progress, waarvan “Sixers” de tweede single is, zal worden uitgebracht op 31 maart op het eigen label Positive Jams via Thirty Tigers van de band. De plaat is geproduceerd door trouwe collaborateur Josh Kaufman en is opgenomen in The Clubhouse in Rhinebeck, New York. Het album wordt omschreven door de band als hun meest sonische uitgebreide werk tot nu toe, terwijl het onmiskenbaar hun unieke stijl blijft uitdragen. Enkele weken terug kregen we met “Sideways Skull” al een lekker rockend amuse gueule, nu volgt een tweede.

“Sixers” is een prachtig voorbeeld van hun talent voor het creëren van verhalende rock ‘n’ roll liedjes. Met het hoofdpersonage dat voortkomt uit de ervaringen van frontman Craig Finn tijdens de pandemie, komt de single op een indringende manier over. Het verhaal over twee jonge professionals die proberen verbinding te maken, maar uiteindelijk ontdekken dat deze er niet is, is gevat in verfijnde en beeldende poëzie. Muzikaal ligt het tempo iets trager dan op “Sideways Skulls”. Het bevat desalniettemin alles wat je kan verwachten van een The Hold Steady-nummer: de vertellende zang van Finn, de mengelmoes van instrumentatie die elk hun eigen verhaal lijken te vertellen, maar er toch één mooi geheel van maken.

The Hold Steady toont wederom aan dat ze als een goeie wijn zijn die enkel betert wordt naarmate de jaren vorderen. Het is duidelijk dat de band uit Brooklyn, New York met “Sixers” een nieuwe hoogte heeft bereikt en hun luisteraars opnieuw op een reis meeneemt vol emotie en storytelling. The Price of Progress belooft nog meer verhalen te vertellen die het waard zijn om gehoord te worden.

Instagram / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Hold Steady - The Price Of Progress (★★★½): Kroegband van het bovenste schap

Wie op zoek gaat naar rauwe rockgeluiden, catchy melodieën en verhalende songteksten die je meeslepen naar de achterbuurten van Brooklyn, New York…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Hold Steady - "Sideways Skull"

Zanger Craig Finn van The Hold Steady houdt er een stevig tempo op na. Twee jaar geleden bracht de band Open Door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Craig Finn - "Messing With The Settings"

Het is ondertussen iets langer dan een jaar geleden sinds The Hold Steady zijn achtste album Open Door Policy uitbracht, en daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.