Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sherlocks – “Sirens”

De trein van The Sherlocks blijft doordenderen. De gebroeders Crook hebben hun fans immers niet lang laten wachten op nieuwe muziek. Nadat de jongens uit Yorkshire begin vorig jaar hun derde plaat World I Understand uitbrachten, ligt er op 11 augustus met People Like Me & You alweer een nieuwe in de rekken. De band stond al in het voorprogramma van onder andere Kaiser Chiefs en Kings of Leon, maar ook van Liam Gallagher in de Ancienne Belgique. The Sherlocks heeft dus duidelijk zijn momentum te pakken en beseft maar al te goed dat het, nog steeds brandend van ambitie, niet bij de pakken moet blijven zitten. De band postte daarom donderdag een droog filmpje op Instagram waarin zanger Kiaran Crook, met een cocktail in de hand, de trouwe fanbase in zijn eigen karakteristieke accent op de hoogte bracht van een aankomende single.

Het resultaat is “Sirens”, met meer power dan ooit. Die sirenes blijven dan ook meer dan vijf minuten lang loeien. Het nummer is officieel in twee verschillende delen gesplitst, waarbij de outro de naam “No Retreat, No Surrender” heeft gekregen. Het is alsof The Sherlocks zelf besefte dat het nummer net iets te lang doorging, want het tweede deel is redelijk overbodig. Toch is “Sirens” een degelijke single met krachtige gitaren en een vleugje Queens of the Stone Age. Het refrein is makkelijk mee te brullen en live wordt het bijgevolg ongetwijfeld een voltreffer.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume - "Sirens" (feat. Caroline Polachek)

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sherlocks - "Games You Play"

Wie fan is van de Britse indieband The Sherlocks, had vast en zeker 19 november al met een groot uitroepteken aangeduid in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sherlocks - "City Lights"

Het jonge viertal The Sherlocks kondigde afgelopen juni aan dat zij later dit jaar met een nieuw album zouden komen. De datum…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.