Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Just Jack – “Wasp in a Coke Can”

De naam Just Jack klinkt u waarschijnlijk niet erg bekend in de oren, zijn single “Starz in Their Eyes” daarentegen zeker wel. De Londenaar scoorde in 2006 met dit nummer een wereldwijde hit. Sindsdien wist hij niet meer volledig door te breken bij het grote publiek. In het Verenigd Koninkrijk blijft hij evenwel een vaste waarde. De 48-jarige Brit begon al op jonge leeftijd te dj’en. Op vorige albums, zoals Overtones en What We Did Today, zijn verschillende elektronische invloeden te horen. Op zijn nieuwe single laat hij deze dansbare ritmes echter achterwege. 

“Wasp in a Coke Can” is een rustig en eenvoudig nummer. Vocaal weet het lied niet echt te boeien. De drums en kenmerkende bas kunnen onze instrumentale honger uiteindelijk toch wat stillen. Een lange en eentonige aanloop resulteert in een steeds meer ritmisch en muzikaal diepgaand nummer. De zomerse melodie staat echter in schril contrast met de relatief deprimerende boodschap. Just Jack reflecteert over de sociale druk en inwendige gedachten waarmee hij dagelijks geconfronteerd wordt. Zoals hij zelf zingt, ‘no one likes a sad faced clown’. Jack noemt dit een van zijn meest persoonlijk en eerlijke nummers. De nadruk ligt dus eerder op de inhoud dan op complexe melodieën. 

De Brit legt op zijn nieuw nummer de fragiliteit van zijn gevoelens bloot. De aandachtige luisteraar zal dit zeker naar waarde kunnen schatten. “Wasp in a Coke Can” is echter niet van hetzelfde kaliber als zijn hitsingle uit 2006. 

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…
AlbumsRecensies

The Boxer Rebellion - Open Arms (★★★): Dessert na een smaakvolle carrière

The Boxer Rebellion is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde acts uit de recente muziekgeschiedenis. De groep bestaande uit Nathan Nicholson,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Villagers - "That Golden Time"

Bijna anderhalf decennium geleden kruiste Conor O’Brien met zijn groepje Villagers voor het eerst ons pad. Hij stond in het voorprogramma van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.