Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single H. Hawkline – “Plastic Man”

© Ren Faulkner

De Welshe singer-songwriter Huw Evans, beter gekend onder de noemer H. Hawkline, maakt al meer dan een decennium lang muziek. Ondertussen staat er dan ook al redelijk wat op zijn naam, zoals enkele ep’s en vier albums. Dit jaar voegt hij daar een vijfde langspeler aan toe in de vorm van Milk for Flowers. De producer van die plaat is al lang geen onbekende meer, namelijk de indiefolkzangeres Cate Le Bon. De twee Welshe artiesten kennen elkaar al redelijk goed, want zo speelde H. Hawkline in haar band en was ze ook producer op zijn derde album, In the Pink of Condition. Eerder werden al de titeltrack en “Suppression Street” op ons losgelaten, en nu laat de zanger nog een voorproefje los van dat aankomende album.

Trouwe fans van H. Hawkline zullen de videoclip van “Plastic Man” ongetwijfeld herkennen, het is namelijk dezelfde als die van “Milk For Flowers”. Dat is niet de enige gelijkenis tussen de twee, want ook in de sound herkennen we enkele zaken. Als rode draad doorheen het lied gebruikt hij opnieuw een gezellige piano, deze keer in combinatie met andere instrumenten. Zo horen we ook drums en blazers die er een stevig ritme in steken. Dit nummer is catchy en doet ons een beetje denken aan de tune van een spelshow aan het eind van de vorige eeuw. Evans’ unieke stem past ook bij die vibe en zorgt ervoor dat “Plastic Man” een gekke, maar toch logische single is.

Milk for Flowers verschijnt op 10 maart.

Facebook / Instagram / Twitter / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Aldous Harding @ Koninklijk Circus: Existentiële crisis op een dinsdagavond

Waarom de Nieuw-Zeelandse Aldous Harding haar Europese tournee opende in Brussel werd al heel snel duidelijk. Haar laatste passage dateerde alweer van…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

Cate Le Bon @ Botanique (Orangerie): Kwaliteit en intimiteit

De Welshe muzikante Cate Le Bon maakt voor de tweede keer dit jaar een stop in onze hoofdstad om haar recentste album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.