Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Patrick Wolf – “Nowhere Game”

Patrick Wolf is een Britse singer-songwriter, die vooral in het eerste decennium van deze eeuw enkele bescheiden hitjes scoorde met “Tristan”, “Hard Times” en vooral “The Magic Position”. Hij veroverde de harten van vele alternatieve zielen en de troebelheid die zijn eigen jeugd – inclusief pesten en vragen rondom zijn geaardheid – hem hadden gegeven, bracht hij ook naar voren in zijn muziek. Een burn-out hield hem een aantal jaren weg van muziek, maar sinds eind vorig jaar is er opnieuw licht in de duisternis.

In april volgt een ep en een kleine tournee in het Verenigd Koninkrijk, tot dan houdt de zanger ons zoet met “Nowhere Game”. Een typisch Wolf-nummer, waarbij hij zelf ook voor de violenpartij heeft gezorgd. Het sausje duisternis en de vicieuze cirkels waarin de Brit jarenlang zat en nu uit wil kruipen, brengt hij door die violen op een heel melancholische manier over, terwijl ook de videoclip daarbij goed tot zijn recht komt. En zo gaat “Nowhere Game” eigenlijk echt wel ergens naartoe. Deze single is een interessante terugkeer van Patrick Wolf.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.