Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott – “Hail Mary”

Al jaar en dag betovert de Zweedse Skott ons met haar sprookjesachtige altpopsongs die iedereen onderdompelen in een duistere wereld vol glitter. In 2020 bracht ze met Always Live for Always haar debuutplaat uit en vorig jaar verscheen opvolger A Letter from the Universe. Toch lijkt de artieste niet meteen van plan het wat rustiger aan te doen, want met de regelmaat van de klok worden we getrakteerd op nieuwe muzikale cadeautjes met bijbehorend indrukwekkend artwork. “Hail Mary”, een wanhoopsgebed zo blijkt, is de recentste song uit de toverhoed van Skott.

“Hail Mary” onthaalt ons in pure duisternis met slechts de stem van Skott als bescheiden licht. De song houdt ons op het randje van onze stoel want net op het moment waarop je verwacht dat het geheel uit z’n voegen barst, wordt voor een ander pad gekozen. Plots lijken we in een koker van licht, glitters en feeën terecht te komen, waarna we uiterst voorzichtig weer met onze beide voeten de grond raken. Zelfs wie niet focust op het verhaal dat Skott brengt, zal een bijzondere reis doormaken. Het is nu of nooit en je enige optie is om er helemaal voor te gaan, die boodschap draagt de song uit en wat ons betreft is dat helemaal geslaagd. Of “Hail Mary” de voorbode is van een groter project, is nog maar de vraag, we wachten alvast vol ongeduld af.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Skott - Roses N Guns (★★★★): Glinsterend koninkrijk

Het ziet ernaar uit dat we nog lang niet alle delen van het door Skott gecreëerde universum gezien hebben. Nadat de Zweedse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Once in a While (smile)"

De hoogdagen voor Scandinavische popmuziek lijken voorbij en plots zou je zelfs vergeten wat voor fijne muziek uit de meest noordelijke contreien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Sunshine"

Er was een tijd waarin de popmuziek uit het hoge Noorden de kroon spande binnen het genre. Die tijden lijken tegenwoordig voorbij,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.