Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jethro Tull – “Ginnungagap”

© CPU – Bert Savels

Wie aan Jethro Tull denkt, denkt daarbij meteen aan progressieve rockmuziek die makkelijk herkend kan worden door het dwarsfluitspel van  zanger Ian Anderson. Dat het drieëntwintigste album van de iconische Britse rockers RökFlöte heet, mag dan ook geen verrassing zijn. De langspeler verschijnt op 21 april.

Met “Ginnungagap” krijgen we nu ook de eerste single van RökFlöte en die laat zich natuurlijk meteen kenmerken door de excentrieke aanwezigheid van Andersons dwarsfluit. Die wordt al snel ondersteund door hevige riffs, voorzien van de nodige overdrive. Door die combinatie klinkt het nagenoeg als een Jethro Tull-nummer uit de jaren zestig, maar helaas klinkt de zang wat minder imponerend dan vijftig jaar geleden. We mogen dat na al die jaren eigenlijk ook niet meer verwachten en zelfs met de doorleefdere zang is “Ginnungagap” weldegelijk een hele leuke single.

Op 7 september staat Jethro Tull in Capitole Gent. Daags nadien staat de band in De Roma.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

182 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.