Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruston Kelly – “The Weakness”

In 2017 bracht Ruston Kelly zijn debuut-ep, Halloween, uit. Ondertussen zijn we zes jaar verder en staan er nog twee andere ep’s op zijn discografie, net zoals twee albums. De zanger schommelt met zijn muziek vaak tussen country en americana. Voor inspiratie blikt hij af en toe terug op zijn redelijk bewogen leven. Zo kampte de Amerikaan met een drugsverslaving die hem een overdosis bezorgde en drie jaar geleden scheidde hij van zijn vrouw. Dat laatste vormt een deel van het thema van Kelly’s aankomende album The Weakness. Daarvan krijgen we nu al de titeltrack te horen.

In “The Weakness” horen we Ruston Kelly’s ruwe stem die heel wat emoties met zich meebrengt. Op bepaalde momenten klinkt de zanger eerder gefrustreerd, dan weer hopeloos en bijna smekend. De drums en gitaren die aan het begin vooral voor muzikale ondersteuning zorgden, bouwen langzaam op naar meer om samen met Kelly in een chaotische storm terecht te komen. Naar het einde toe zijn het vooral die instrumenten die de aandacht op zich nemen, terwijl de singer-songwriter ‘We don’t give in to the weakness’ blijft herhalen. Een krachtig nummer, “The Weakness”, dat wederom aantoont wat voor een muzikaal talent Ruston Kelly is.

Ruston Kelly’s derde album The Weakness verschijnt op 7 april.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli Adams - "Headspace" (feat. Ruston Kelly)

Charli Adams schreef een tijdje voor artiesten als Chloe Moriondo, Peach Pit en Valley, maar sinds het succes van haar debuutsingle “Didn’t…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.