Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Young Marco – “What You Say?”

Voor de liefhebbers van elektronische, dansbare platen hoeft Young Marco waarschijnlijk geen inleiding meer te krijgen. De Amsterdamse dj is al meer dan tien jaar actief in de respectievelijke scene, met verschillende internationale festivals en Boiler Rooms op zijn palmares, maar afgelopen zomer bewees hij zijn potentieel achter de decks nogmaals en werkte hij zowaar alle mogelijke twijfels weg. Op het einde van zijn unaniem geprezen set op Dekmantel Festival 2022 liet hij namelijk een nieuw nummer op het publiek los, dat “Hide and Seek” van Imogen Heap samplet. Dit bleek een knaller van een closing track te zijn, en zowel online als offline werd er massaal oproep gedaan naar een officiële release. Het lied is door Young Marco zelf geproducet, maar het werd tot dusver nog niet uitgebracht en het was stilletjes afwachten of dat er effectief van zou komen. Gelukkig kwam in oktober dan toch de aankondiging dat de track herwerkt ging worden en nu — een drietal maanden later — is “What You Say?” eindelijk officieel gereleased via Safe Trip en Ministry of Sound.

Terwijl de klassieker van Imogen Heap een ietwat somber lied is over de scheiding van haar ouders, weerspiegelt deze dance-renditie van Young Marco dat allesbehalve. “What You Say?” bevat nog steeds delen van Heaps weemoedige teksten, maar na een kleine minuut mengt Marco deze met een energierijk staaltje productiewerk en steekt hij het origineel zo in een vrolijker jasje. Deze dualiteit lijkt misschien op het eerste zicht iets te conflicterend, zeker omdat de vocale sample van Heap blijft terugkomen gedurende het hele upbeat nummer, maar Marco slaagt erin om deze ongebruikelijke combinatie te laten werken. Het contrast in “What You Say?” verklaart eigenlijk ook waarom hij net dat nummer heeft gebruikt als afsluiter op Dekmantel: deels is er die gelukzaligheid vanwege de warme sound en sfeer, en deels ook wat melancholie omdat de track het einde markeerde van die festivaldag en Marco’s respectievelijke set. Een klein beetje bitterzoet, maar gelukkig komen er nog veel mooie zomers aan, waar Young Marco hopelijk deel van blijft uitmaken.

Young Marco is momenteel volop bezig met een wereldwijde tour. Op 25 februari speelt hij in Groningen op Paradigm Festival en op 6 augustus is hij weer vaste klant op Dekmantel Festival.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

19 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Disclosure - Alchemy (★★★): Dansen zonder franjes

De gebroeders Lawrence, Guy en Howard, oftewel gewoon Disclosure. Al meer dan tien jaar zijn de twee echte vedetten van de Britse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peggy Gou - “(It Goes Like) Nanana”

De Zuid-Koreaanse dj en producer Peggy Gou brak in 2019 door met haar single “Starry Night”. Het nummer werd een regelrechte zomerhit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.