Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faim – “Opus”

Sinds 2016 staat de band Faim garant voor intense hardcore met politiek geladen teksten. Een succesformule zo blijkt, want met reeds drie albums uit tourden ze de voorbije jaren de hele wereld rond. Toch hebben de Amerikanen onlangs besloten een punt achter Faim te zetten. Met nog een albumrelease Your Life and Nothing Else en een laatste tour deze zomer sluiten ze wel in schoonheid af.

“Opus” is intussen de tweede single van hun aanstaande album. Na onze eerste luisterbeurt maakten we onmiddellijk de vergelijking met het oud materiaal van Converge. Een groot compliment, want in chaotische, gruizige hardcore zijn zij de koning. Al hebben de muzikanten van Faim ook onmiskenbaar veel talent. Zo zit het nummer gevuld met tempowisselingen en voelen we als luisteraar nooit in welke richting het zal gaan, wat voor een bevredigende luisterervaring zorgt. Ten slotte willen we het geschreeuw van zangeres Kat nog eens complimenteren. Het klinkt namelijk alsof ze haar stembanden tot bloedens toe misbruikt, wat een nummer als “Opus” extra gepeperd maakt.

Het allerlaatste album van Faim, Your Life and Nothing Else, komt op 3 maart uit. Wie ze nog live aan het werk wil zien zal helaas wel een vliegticket moeten aankopen, want een Europese show komt er niet meer.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

50 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.