FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eagles of Death Metal, Wine Lips en meer naar Sjock Festival 2023!

© CPU – Nathan Dobbelaere

In de Antwerpse Kempen slaat het rock-‘n-rollhart al tientallen jaren een tikkeltje sneller dankzij Sjock Festival. Het festival in de Poeyelheide te Gierle is al jaren een vaste waarde in het festivallandschap en plakte in het verleden al toppers als The Hives, Madness, Bad Religion, Pennywise en de Dead Kennedys op hun affiche. De voorbereidingen voor de inmiddels zevenenveertigste editie zijn in volle gang en komen met de aankondiging van de eerste tien namen in een stroomversnelling. De blikvanger in de eerste worp is zonder enige twijfel de Californische rockband Eagles of Death Metal. De band rond frontzanger Jesse Hughes is volop bezig met nieuw materiaal en de kans is dan ook redelijk groot dat ze daar op zaterdag 8 juli al wat van zullen laten horen. Ook op het programma die dag zijn de Amerikanen van The Schizophonics, de punkhelden uit Seattle Zeke, de Belgen Boogie Beasts en de Spaanse rockabilly van La Perra Blanco. Een dag eerder zijn het dan weer de Amerikaanse countrymuzikanten Bob Wayne and The Outlaw Carnies en Jesse Daniel die er het beste van zichzelf zullen geven. Ook de slotdag heeft heel wat fijns te bieden met de snedige garagepunk van Wine Lips uit Toronto, de fijne country van Slim Cessna’s Auto Club uit Colorado en de onvervalste rock ’n roll van The Drowns. Eerder was ook al de komst van The Seatsniffers bekend gemaakt voor de laatste dag. Dat belooft met andere woorden weer een fijne driedaagse te worden op het Sjock Festival. Meer namen worden weldra bekendgemaakt.

De tickets voor het rock-‘n-rollhoogtepunt van het jaar zijn reeds in verkoop en kosten voorlopig nog 75 euro. De dagkaarten gaan later in verkoop met de aankondiging van nog meer namen. Meer informatie vind je op de website van het festival.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wine Lips - "Fried IV"

Wine Lips, de band uit Canada, heeft het al heel dikwijls gedaan en doet het nu alweer: een héél goede single uitbrengen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wine Lips - "Derailer"

De Canadese band Wine Lips is een rasechte garagerockband die tussen 2017 en 2021 reeds drie lp’s uitbracht. Er zit een zeker…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sjock maakt de eerste vijftien namen bekend voor de 48ste editie met o.a. Bad Religion

Het zelfverklaarde rock ’n roll hoogtepunt van het jaar, Sjock Festival, staat klaar voor zijn 48ste editie, beladen met de belofte van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.