Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kaeto – “Good Morning”

© Anya Rose

Er komt de laatste tijd behoorlijk wat muzikaal talent uit Schotland. Denk bijvoorbeeld maar aan Joesef en aan TikTok-sensatie Katie Gregson MacLeod. De nieuwste naam die aan dit lijstje van Schotse beloften toegevoegd kan worden, is die van Kaeto. De jonge zangeres is geboren in Glasgow, woonde gedurende haar jeugd in Texas en Barcelona, en is ondertussen gesetteld in Londen. Ze heeft gewerkt als juridisch medewerker en staat ingeschreven voor de Clown School (ja, dit bestaat blijkbaar echt), maar werkt momenteel hard aan haar muzikale carrière. Voor haar debuutsingle “Good Morning” werkte ze samen met Pete Robertson, de voormalig drummer van The Vaccines en inmiddels producer voor artiesten als Clairo en Alfie Templeman. Niet de minste naam dus om mee samen te werken voor haar debuut, die ze vandaag op ons afvuurt.

Op “Good Morning” staat Kaeto’s innerlijke stem centraal. Deze is negatief, vervelend en behoorlijk toxisch, en zorgt ervoor dat de Schotse zich nooit zelfverzekerd genoeg voelt om de dingen te doen die ze graag zou willen doen. De tekst van “Good Morning” is dan ook best duister met uitspraken als ‘I’m gonna make you feel like a piece of shit today’, maar op muzikaal niveau is het niet zo deprimerend. Het catchy indiepopdeuntje doet ons denken aan de soundtrack van luchtige komediefilms van vijftien jaar geleden en biedt een intrigerend contrast met het complexe onderwerp van het nummer. Kaeto beschikt daarnaast over een ontzettend boeiende en karaktervolle stem, waardoor we naar haar willen blijven luisteren. Een geslaagd debuut dus, deze van Kaeto!

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

176 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
InstagramLiveRecensies

Bastille @ Vorst Nationaal: Popshow volgens het boekje

Bijna tien jaar na hun doorbraak met megahit “Pompeii”, vier albums en vele festivals later, lijkt de ster van Dan Smith en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lip Service – “Humble Me”

Lip Service is nog maar actief sinds 2019, maar laat menig muziekliefhebber toch al nieuwsgierig opkijken. Het ziet er naar uit dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.