Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Azra Ilya – “Different”

De Nederlandse Azra Ilya wil zich niet achter een masker verstoppen wanneer het op haar muziek aankomt en daarom koos ze voor haar eigen naam als artiestennaam. In de muziek van anderen vond ze vaak herkenning, maar toch besloot ze haar eigen verhaal te verpakken in muzikale creaties. De ultieme vorm van therapie zo blijkt. Voor haar debuut-ep Artichoke Heart werkte ze samen met Tessa Rose Jackson, die we kennen als Someone, en verwijst ze, zoekend naar het licht, naar de schaduwen uit het verleden. “Different” is de eerste single van die ep en toont alvast wat we in de toekomst van Azra Ilya kunnen verwachten.

De rustige intro van “Different”, waarbij de klanken de tijd en ruimte krijgen om te resoneren, geeft ons de kans om rond te dwalen in de wereld die Azra Ilya schept. We verkennen de paden en worden plots bij de hand genomen door de zangeres. Het is vooral wanneer de vocalen zachtjes de hoogte in gaan dat het nummer ons weet te bekoren en vanaf daar kan het alleen maar beter worden. Het refrein wordt aangevuld met wat subtiele elektronica en ook de baslijn die in de tweede helft steeds prominenter wordt, zorgt voor een vollere sound. Echt omverblazen doet het geheel ons nooit, maar dat blijkt ook niet de ambitie te zijn van de Nederlandse die vooral inzet op het creëren van een eigen wereld, een veilige bubbel waar ze haar verhaal kan delen.

Op 30 november stelt Azra Ilya haar muziek voor in Cinetol, Amsterdam.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

675 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.