Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pharrell Williams & Travis Scott – “Down in Atlanta”

“Down in Atlanta” is de derde samenwerking tussen de Amerikaanse rapper Travis Scott en de Amerikaanse zanger Pharrell Williams, ook gekend als Skateboard P, na “Flying High” van Rodeo en “SKELETONS” van ASTROWORLD. Travis Scott, kent zijn succes dankzij zijn albums Astroworld, Jackboys en Birds in the Trap Sign McKnight. We hebben lang moeten wachten op het nieuwe album Utopia, maar dat wachten voor de hiphopfanaten wordt nu zeker geloond. Noch Pharrell Williams noch Travis Scott komen uit Georgia, maar hun nieuwste samenwerking krijgt toch de titel “Down in Atlanta”. We kunnen door hun stemmen heen voelen dat veel van hun leven is beïnvloed en veranderd door iets dat ze hebben gedaan. Denk maar aan de tragische gebeurtenis op het festival Astroworld in Houston.

“Down in Atlanta” bevat een van de meest interessante maten die je in 2022 zal horen. Het heeft “Leave Me Alone” van Michael Jackson-vibes, waardoor het absoluut niet klinkt als iets dat we zouden horen van een artiest uit Atlanta. Geen zorgen, de heel typische Travis Scott melodieuze raps blijven aanwezig. Wat de tekst betreft valt vooral de luchtige ode aan de bruisende staat Georgia op door een paar van hun legendes ter sprake te brengen. Het is ook geweldig hoe ze geen angst tonen door te klinken als twee mannen die werden opgeslokt door een computer met te weinig ruimte op de harde schijf. Naast opvallende drums worden ook nog andere instrumenten geïntroduceerd, maar die zijn aanzienlijk lager gemixt. De duidelijke ster is natuurlijk Travis, want hij levert een behoorlijke vocale presentatie met een soort muziekidentiteit dat het nummer heeft. Hij wijkt volledig af van de geestverruimende soundscape waarin hij meestal echt volhardend is. Doordat Scott meestal hardere maten alsook ruigere teksten gebruikt, is dit rustige nummer een zeer aangename verassing.

Travis Scott: Facebook / Instagram / Twitter
Pharrell Williams: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Travis Scott - "K-POP" (feat. Bad Bunny & The Weeknd)

Travis Scott is terug! De Amerikaanse rapper en producer brengt volgende week met Utopia zijn vierde soloalbum uit, vijf jaar na de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle KAYTRAMINÉ - "4EVA" (feat. Pharrell Williams)

Aminé en KAYTRANADA slaan de handen in elkaar en komen in mei met een gezamenlijk album op de proppen. Voor een artiestennaam…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.