Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mustard Service – “The Dominoes”

De leukste bands zijn vaak toch de bands waar je nog nooit eerder van hebt gehoord en wij doen niets liever dan dit soort bands eventjes in het zonnetje zetten. Vandaag is het de beurt aan Mustard Service. De kans is groot dat die naam (die overigens te danken is aan een bandnaamgenerator op internet) geen belletje doet rinkelen en het is de hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Het Amerikaanse vijftal omschrijft zichzelf als ‘just 5 dudes being silly’, maar hun definitie van ‘being silly’ is het maken van fijne, catchy indiesurfrock. Hier kregen we al het een en ander van te horen op de albums Zest Pop uit 2017 en diens opvolger C’est la Vie, en vandaag krijgen we met “The Dominoes” weer wat nieuws te horen van Mustard Service.

Als je “The Dominoes” voor het eerst hoort, is het vrijwel onmogelijk om niet meteen aan The Strokes te denken. Het liedje lijkt namelijk heel erg op de muziek uit de hoogtijdagen van die andere Amerikaanse rockband. Dat komt niet alleen door het aanstekelijke, energie drum- en gitaarwerk dat we horen, maar ook door de manier waarop Mustard Service-leadzanger Marco Rivero Ochoa zijn stem benut op “The Dominoes”. Het klinkt een beetje alsof hij een imitatie doet van de iconische Julian Casablancas. Heel origineel is “The Dominoes” dus niet per se, maar dat betekent niet dat het lied minder leuk is. Het nummer blijft namelijk moeiteloos in ons hoofd hangen en breekt lekker open richting het einde toe. Een prima rip-off dus, maar we hopen dat Mustard Service in de toekomst meer van hun eigen kant laat zien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

151 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.