Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everclear – “Year of the Tiger”

Everclear doet misschien een belletje rinkelen bij de oudere lezers. De band draait ondertussen al drie decennia mee in het alternatieve rockcircuit; niet in het Europese, maar voornamelijk in het Amerikaanse. Zo vierde de band dit jaar met een re-release van het debuutalbum World Of Noise zijn dertigste verjaardag, al zal het grote publiek hen misschien nog wel kennen van hun grote hit “Santa Monica” uit 1995, die ook hier enige airplay kreeg. Hun laatste album Black Is The New Black is ondertussen ook al schoolplichtig met zijn zeven levensjaren. Zanger en oprichter Art Alexakis vond het hoog tijd om de band nieuw leven in te blazen en pende deze “Year of the Tiger” neer.

Of Alexakis nog steeds een ontembare woede in hem heeft zitten? Daar kunnen we volmondig affirmatief op antwoorden. “Year of the Tiger” is zijn mission statement tegen alles wat misloopt in de Verenigde Staten. De overtuigde democraat wil met deze song de wantoestanden in de MAGA-wereld aanklagen en de democratische partij voorzien van een stel klauwen. Zijn boodschap zet hij kracht bij door de gitaren te laten knallen en ten gepaste tijden een solo toe te voegen. Bij momenten voel je de verbetenheid in zijn stem, wat het nummer enkel grootser maakt. Muzikaal blijft de band weliswaar in veilige vertrouwde wateren varen, zodat ook deze single niet voor de grote doorbaak in Europa zal zorgen, al zal dat het minste van hun zorgen zijn.

Wie hen nog eens live aan het werk wil zien, zal deze keer niet de grote plas moeten oversteken, maar enkel het kanaal. Everclear verzorgt vanaf volgende week het voorprogramma van een andere jarennegentigband, namelijk Soul Asylum.

Facebook / Instagram

https://soundcloud.com/user-234891022-1342390/everclear-year-of-the-tiger?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

https://open.spotify.com/track/2wSZe8CTd6tHtjSxi6nczW?si=67f70382de40452d

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.